Один раз спробувавши таку запіканку на Пасха, ми стали робити її і без всякорго приводу & ndash; були б під рукою субпродукти і зелень. Багато зелені! Ні, не так: БАГАТО ЗЕЛЕНІ! Тому що в результаті ви отримуєте консітенцію нещільно м'ясного хліба, а повітряного суфле. І, до речі, аромат зелені приглушує запах м'яса & ndash; і таку запіканку їдять навіть не великі поколоннікі потрухів.
Інгредієнти
- 6 зварених круто яєць
- нутрощі 1 великого барана або 1 теляти: печінка, серце, нирки
- 2 великі цибулини
- 1 середній пучок черемші або 3-4 зубчики часнику
- 100 г зеленої цибулі
- 100 г петрушки
- 100 г кропу
- оливкова олія
- 5 яєць
- вершкове масло
- смачні панірувальні сухарі
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Яйця очистіть. Обробіть тельбухи, прибравши всі плівки, зайвий жир і протоки. Зваріть тельбухи в киплячій підсоленій воді, 20 хв. Потім порубати їх ножем або проверніть через м'ясорубку з крупними гратами. Крок 2
дрібно наріжте цибулю і окремо порубати не дуже дрібно всю зелень (і часник, якщо використовується). Обсмажте цибулю в оливковій олії до ніжно-золотистого кольору і остудіть. Крок 3
Збийте 5 сирих яєць з сіллю і 2-3 ст. л. холодної води. Змішайте рубані тельбухи зі смаженою цибулею і рубаною зеленню, ще трохи посоліть і щедро поперчіть, влийте яйця і дуже ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса (заважати краще руками). Полийте оливковою олією (2-3 ст. Л.) І ще раз перемішайте. Крок 4
Щедро змастіть вершковим маслом і обсипте сухарями 2 прямокутні форми для кексів розміром приблизно 25х10 см (можна одноразові, з щільною фольги). Викладіть в кожну трохи фаршу. Крок 5
Покладіть вздовж на фарш по 3 яйця, викладіть залишився фарш, ретельно його утрамбовуючи. Крок 6
Щедро полийте оливковою олією, посипте сухарями. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 30-40 хв. Подавайте з зеленим салатом. Господині на замітку
Замість сухарів ви можете використовувати жирову сітку з очеревини барана або свині (сальник), якій потрібно застелити форму для запікання як плівкою, а звисаючими краями накрити фарш зверху. Запитуйте про сальнику у м'ясників на ринку.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!