ВЕЛИКОДНЯ балканських ЗАПІКАНКА з потрухів

Один раз спробувавши таку запіканку на Пасха, ми стали робити її і без всякорго приводу & ndash; були б під рукою субпродукти і зелень. Багато зелені! Ні, не так: БАГАТО ЗЕЛЕНІ! Тому що в результаті ви отримуєте консітенцію нещільно м'ясного хліба, а повітряного суфле. І, до речі, аромат зелені приглушує запах м'яса & ndash; і таку запіканку їдять навіть не великі поколоннікі потрухів.

Інгредієнти

  • 6 зварених круто яєць
  • нутрощі 1 великого барана або 1 теляти: печінка, серце, нирки
  • 2 великі цибулини
  • 1 середній пучок черемші або 3-4 зубчики часнику
  • 100 г зеленої цибулі
  • 100 г петрушки
  • 100 г кропу
  • оливкова олія
  • 5 яєць
  • вершкове масло
  • смачні панірувальні сухарі
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Яйця очистіть. Обробіть тельбухи, прибравши всі плівки, зайвий жир і протоки. Зваріть тельбухи в киплячій підсоленій воді, 20 хв. Потім порубати їх ножем або проверніть через м'ясорубку з крупними гратами. Крок 2

ВЕЛИКОДНЯ балканських ЗАПІКАНКА з потрухів

дрібно наріжте цибулю і окремо порубати не дуже дрібно всю зелень (і часник, якщо використовується). Обсмажте цибулю в оливковій олії до ніжно-золотистого кольору і остудіть. Крок 3

ВЕЛИКОДНЯ балканських ЗАПІКАНКА з потрухів

Збийте 5 сирих яєць з сіллю і 2-3 ст. л. холодної води. Змішайте рубані тельбухи зі смаженою цибулею і рубаною зеленню, ще трохи посоліть і щедро поперчіть, влийте яйця і дуже ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса (заважати краще руками). Полийте оливковою олією (2-3 ст. Л.) І ще раз перемішайте. Крок 4

ВЕЛИКОДНЯ балканських ЗАПІКАНКА з потрухів

Щедро змастіть вершковим маслом і обсипте сухарями 2 прямокутні форми для кексів розміром приблизно 25х10 см (можна одноразові, з щільною фольги). Викладіть в кожну трохи фаршу. Крок 5

ВЕЛИКОДНЯ балканських ЗАПІКАНКА з потрухів

Покладіть вздовж на фарш по 3 яйця, викладіть залишився фарш, ретельно його утрамбовуючи. Крок 6

ВЕЛИКОДНЯ балканських ЗАПІКАНКА з потрухів

Щедро полийте оливковою олією, посипте сухарями. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 30-40 хв. Подавайте з зеленим салатом. Господині на замітку

Замість сухарів ви можете використовувати жирову сітку з очеревини барана або свині (сальник), якій потрібно застелити форму для запікання як плівкою, а звисаючими краями накрити фарш зверху. Запитуйте про сальнику у м'ясників на ринку.

0/5 (0 Reviews)