Симнела, АНГЛІЙСЬКА ВЕЛИКОДНІЙ КЕКС

В англійський пасхальний кекс Симнела, як і в російський паску, додають подрібнені сухофрукти або цукати. Але основу його тесту становить не мука, а подрібнений мигдаль і імбир. Завдяки цій обставині, а також густому шару глазурі кекс довго не черствіє.

Інгредієнти

  • мигдаль – 200 г
  • корінь імбиру – шматочок довжиною 2 см
  • масло вершкове – 200 г плюс для форми
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цукор – 200 г

  • пшеничного борошна – 100 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • цедра 1 апельсина – 1 апельсин
  • яйця – 5 шт.
  • родзинки і курага – по 100 г
  • апельсиновий лікер – 8 ст. л.

Для глазурі:

  • яйце (білок) – 2 шт.
  • сік лимонний – 1 ч.л.
  • пудра цукрова – 450 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Мигдаль подрібнити в муку. Імбир натерти на дрібній тертці. Збити віночком масло з цукром. Додати борошно, розпушувач, мигдаль, імбир і цедру. Ретельно перемішати. Яйця збити. Продовжуючи вимішувати тісто, тонкою цівкою влити яєчну масу. Крок 2 Сухофрукти залити окропом, залишити на 10 хв., Відкинути на друшляк. Курагу нарізати невеликими шматочками. Додати родзинки, курагу і апельсиновий лікер в тісто. Крок 3 Духовку розігріти до 160 & deg; С. Круглу жароміцних форму діаметром 24-26 см змастити маслом, на дно помістити коло з пергаменту. Викласти в форму тісто. Випікати 1 год, потім накрити форму листом фольги і випікати ще годину. Вийняти форму з духовки. Дати кексу повністю охолонути, після чого вийняти його з форми. Крок 4 Приготувати глазур. Яєчні білки збити з лимонним соком. Продовжуючи збивати, поступово додати цукрову пудру. Глазур повинна бути досить щільної консистенції. Крок 5 Відкласти 4 ст. л. глазурі. Іншу викласти на лист пергаменту і обережно розкачати в тонкий пласт. Це робиться для того, щоб верх кексу був абсолютно гладким. Можна також просто обмазати кекс глазур'ю, розрівнявши поверхню вузької лопаткою. Крок 6 Накрити кекс пластом глазурі, розрівняти її вологими руками. Глазур'ю обмазати кекс з боків. Прикрасити поверхню кексу шоколадними яйцями і живими весняними квітами.

0/5 (0 Reviews)