В англійський пасхальний кекс Симнела, як і в російський паску, додають подрібнені сухофрукти або цукати. Але основу його тесту становить не мука, а подрібнений мигдаль і імбир. Завдяки цій обставині, а також густому шару глазурі кекс довго не черствіє.
Інгредієнти
- мигдаль – 200 г
- корінь імбиру – шматочок довжиною 2 см
- масло вершкове – 200 г плюс для форми
- пшеничного борошна – 100 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- цедра 1 апельсина – 1 апельсин
- яйця – 5 шт.
- родзинки і курага – по 100 г
- апельсиновий лікер – 8 ст. л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цукор – 200 г
Для глазурі:
- яйце (білок) – 2 шт.
- сік лимонний – 1 ч.л.
- пудра цукрова – 450 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Мигдаль подрібнити в муку. Імбир натерти на дрібній тертці. Збити віночком масло з цукром. Додати борошно, розпушувач, мигдаль, імбир і цедру. Ретельно перемішати. Яйця збити. Продовжуючи вимішувати тісто, тонкою цівкою влити яєчну масу. Крок 2 Сухофрукти залити окропом, залишити на 10 хв., Відкинути на друшляк. Курагу нарізати невеликими шматочками. Додати родзинки, курагу і апельсиновий лікер в тісто. Крок 3 Духовку розігріти до 160 & deg; С. Круглу жароміцних форму діаметром 24-26 см змастити маслом, на дно помістити коло з пергаменту. Викласти в форму тісто. Випікати 1 год, потім накрити форму листом фольги і випікати ще годину. Вийняти форму з духовки. Дати кексу повністю охолонути, після чого вийняти його з форми. Крок 4 Приготувати глазур. Яєчні білки збити з лимонним соком. Продовжуючи збивати, поступово додати цукрову пудру. Глазур повинна бути досить щільної консистенції. Крок 5 Відкласти 4 ст. л. глазурі. Іншу викласти на лист пергаменту і обережно розкачати в тонкий пласт. Це робиться для того, щоб верх кексу був абсолютно гладким. Можна також просто обмазати кекс глазур'ю, розрівнявши поверхню вузької лопаткою. Крок 6 Накрити кекс пластом глазурі, розрівняти її вологими руками. Глазур'ю обмазати кекс з боків. Прикрасити поверхню кексу шоколадними яйцями і живими весняними квітами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!