ВЕЛИКОДНІЙ баранчик з часниково-горіховим соусом

Баранина – традиційне блюдо пасхального столу. Найчастіше вибирають молоду баранину або ягнятину, тому м'ясо не потребує тривалого приготування. & Nbsp;

 ВЕЛИКОДНІЙ баранчик з часниково-горіховим соусом

Інгредієнти

  • 1 задня бараняча ніжка вагою 1,7-2 кг
  • 1 гілочка чебрецю
  • 6 зубчиків часнику
  • сік половини лимона
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 200 г білого хліба
  • 100 мл білого винного оцту
  • 5-7 гілочок м'яти
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 головка молодого часнику
  • 100 г фундука
  • 200 мл оливкової олії

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для соусу зріжте кірки з хліба. Покладіть м'якуш в миску, залийте оцтом і 1,5 склянками холодної питної води, залиште на 15 хв. Крок 2 Зніміть листочки зелені з гілочок. Роздавите, очистіть і порубаєте часник разом із зеленню, покладіть в блендер і збийте, поступово підсипаючи горіхи. Крок 3 Змішайте масу блендера з віджатим хлібом. Поступово, не вимикаючи мотор, влийте оливкову олію. Посоліть і перемішайте. Дайте соусу настоятися 2-3 ч. Крок 4 С баранячої ніжки зріжте зайвий жир (трохи залиште) і видаліть плівки. Натріть ніжку сіллю і перцем. Крок 5 Зніміть листочки чебрецю з гілочки. Часник очистіть і дрібно порубати разом з чебрецем, змішайте з 3 ст. л. оливкового масла і соком лимона, натріть цією сумішшю ніжку з усіх боків. Накрийте плівкою і маринують 2 ч. Крок 6 Покладіть промаринуватися ніжку на решітку, встановлену в листі і запікайте спочатку при 250 ° С 15 хв., Потім при 160 ° С 50-60 хв. Перекладіть на блюдо, накрийте фольгою і дайте «відпочити» 20 хв. Подавайте ніжку з соусом.

0/5 (0 Reviews)