ВЕЛИКОДНЯ ПІЦА АБО умбрскій сирний фокаччи

Нехай вас не бентежить слово & quot; піца & quot; в назві цієї страви. Справа в тому, що у цього слова давнє походження. Чи не збиралася поки так глибоко вникати в це питання, хотіла написати по чуть-чуть про те та про се, як анонсувала в попередньому пості, але ця інформація настільки цікава та й мало хто так глибоко вникав в неї, що я вирішила терміново нею поділитися. & nbsp; Здавалося б, немає нічого більш італійського, ніж піца, ну і макарони. Піца & ndash; щось плоске з начинкою зверху, батьківщина & ndash; Неаполь, а тут раптом булки якісь і бутерброди піцою називають. & Nbsp; Історія піци має ну дуже давнє коріння, але тільки відносно недавно диск тіста з начинкою з помідорів і моцарели вознісся на світовий гастрономічний Олімп. Але зараз про походження самого слова & laquo; піца & raquo ;. & Nbsp; VII століття н.е., піца означає укус (morso). З лангобардамі з'явилося німецьке слово bizzo-pizzo, від німецького & laquo; bizzen & raquo; (Як я зрозуміла, старонемецкого). Пов'язано з англійським bite і bit, що означає укус, вкусити. Від укусу до шматка, до шматка хліба, до фокаччи & ndash; логічний шлях, який лінгвісти називають метонімією, синекдохой по ланцюжку. 997 рік, 12 піц в якості орендної плати. У збірнику & laquo; Codex diplomaticus cajetanus & raquo; (Зборах документів відноситься до Гаеті з архіву монастиря Монтекассино) вперше фокаччею названа piza. Це стосувалося договору про оренду млина на річці Гарільяно. В даний час документ знаходиться в архіві кафедрального собору Гаета, в ньому зазначено, що крім орендної плати власникам млини покладаються також 12 піц (duodecim pizze) на Різдво і стільки ж на Пасха. Близько 1000 року з'являється новий термін picea, що позначає диск тесту, покритий смачними кольоровими інгредієнтами перед відправкою його в піч. Однак і сьогодні термін піца на півдні Італії означає не тільки класичну піцу, борошняну коржик з начинкою зверху запечену в печі, але і безліч інших видів тесту, фаршированого і обсмаженого, фаршировані фокаччи і подібні страви. 1535 рік, фокаччею означає піца. У своєму описі древніх місць Неаполя поет і есеїст Benedetto Di Falco каже, що & quot; focaccia, in Napoletano e & # 39; detta pizza & quot ;. По суті, в Неаполі фокаччу називають піцою. Ось так все не просто. Інформація взята зі статті Stefano Carnazzi & ldquo; Storia della pizza. Un gustoso riassunto dal neolitico all & rsquo; Unesco & rdquo;.

 ВЕЛИКОДНЯ ПІЦА АБО умбрскій сирний Фокачча

ВЕЛИКОДНЯ ПІЦА АБО умбрскій сирний Фокачча

ВЕЛИКОДНЯ ПІЦА АБО умбрскій Сирна Фокачча

Смачна Італія x Інгредієнти

  • молоко 120 г
  • сир пармезан 280 г
  • яйця 200 г
  • борошно В.С 400 г
  • сіль 4 г
  • дріжджі сухі швидкодіючі 4 г
  • олія оливкова 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішати віночком борошно з дріжджами. В окрему миску налити молоко, додати яйця і сіль, перемішати. Додати в яєчну суміш натертий на середній тертці сир, перемішати до однорідності, після чого поступово, в 3-4 етапи, ввести борошно з дріжджами. Вимісити тісто до однорідності і залишити на 20 хв. для відпочинку, після чого ввести оливкова олія. Вимісити тісто до гладкості, сформувати колобок і залишити при кімнатній температурі на ~ 2,5 години для бродіння. Крок 2 По закінченні цього часу обминути тісто, дати відпочити 20 хв. Розділити тісто на 3 частини (я використовувала 3 форми об'ємом 0,9 л), сформувати рулети або колобки (залежить від виду ваших форм), помістити в змащені маслом форми, накрити мокрим рушником, можна використовувати одноразову дитячу пелюшку (лайфхак від мого маестро по піці Джанлуки) і залишити для кінцевого вистоювання на ~ 2 години. Крок 3 Випікати при 180 ° С в добре розігрітій духовці ~ 45 хв. Корисна порада

Я використовувала тільки пармезан, хоча в рецептах є також пекоріно (сир з овечого молока), а саме пекорино умбро (pecorino umbro). Оскільки я з ним не стикалася і не знаю, який він на смак, я спробувала використовувати овечий сир, який здався мені більш гідною кандидатурою, але смак пармезану повністю його заглушив. Ви можете поекспериментувати з різними твердими сирами на свій смак.

Господині на замітку

Можна їсти просто так, робити бутерброди з ковбасою, є з шоколадним соусом і грушами, але я до сих пір під враженням від грінок з пасхальної піци з цитрусовим курдом, шоколадним соусом і кедровими горішками.

0/5 (0 Reviews)