ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Квітень – початок сезону ягнятини. Саме час приготувати з молодої весняної баранини що-небудь особливе до свята

ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Інгредієнти

  • масло рослинне – 3 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 6-8 невеликих цибулин
  • лимонний сік свіжовичавлений – 2 лимона
  • бараняча нога без кістки – 2,5 кг

Для начинки

  • зіра мелена – 1 ч. Л.
  • коріандр мелений – 1 ч. Л.
  • масло рослинне – 3 ст. л.
  • петрушка нарізана – 2 ст. л.
  • часник – 6 зубчиків
  • паприка – 0,5 ч. л.
  • кедрові горішки – 5 ст. л.
  • курага – 8 шт.
  • чебрець – 2 ст. л. листочків

Для підливи

  • ягідний джем – 1 ч. л.
  • біле сухе вино – 300 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ВЕСНЯНА БАРАНИНА

М'ясо вимити, обсушити. Покласти на робочу поверхню, надсечь ножем все потовщені місця, зрізати жир і плівки. Натерти м'ясо сіллю і перцем. Крок 2

ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Приготувати начинку. Кедрові горішки обсмажити на сухій сковороді, 2-3 хв. Часник очистити і подрібнити. Курагу промити і дрібно нарізати. Змішати в мисці кедрові горішки, часник, петрушку, чебрець, рослинна олія і курагу. Крок 3

ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Розподілити начинку по всій поверхні м'яса, згорнути в рулет. Крок 4

ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Обв'язати рулет шпагатом в декількох місцях. Крок 5

ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Цибулини очистити. Збити в невеликій ємності рослинне масло і лимонний сік. Помістити рулет на деко, з боків викласти цибулю. Полити приготовленої сумішшю. Крок 6

ВЕСНЯНА БАРАНИНА

Потовкти в ступці коріандр , зіру і паприку, приправити м'ясо і цибулю. Запікати в розігрітій до 220 ° С духовці 20 хв. Знизити температуру духовки до 200 ° С і готувати ще 40-45 хв. Вийняти з духовки, перекласти разом з цибулею на блюдо, накрити фольгою і залишити на 20 хв. Зібрати з дна форми виділився м'ясний сік. Перекласти в сотейник, додати вино і джем. Поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і варити 5-7 хв. Приправити до смаку сіллю і перцем. Полити баранину соусом і подати до столу.

0/5 (0 Reviews)