Квітень – початок сезону ягнятини. Саме час приготувати з молодої весняної баранини що-небудь особливе до свята
Інгредієнти
- масло рослинне – 3 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 6-8 невеликих цибулин
- лимонний сік свіжовичавлений – 2 лимона
- бараняча нога без кістки – 2,5 кг
Для начинки
- зіра мелена – 1 ч. Л.
- коріандр мелений – 1 ч. Л.
- масло рослинне – 3 ст. л.
- петрушка нарізана – 2 ст. л.
- часник – 6 зубчиків
- паприка – 0,5 ч. л.
- кедрові горішки – 5 ст. л.
- курага – 8 шт.
- чебрець – 2 ст. л. листочків
Для підливи
- ягідний джем – 1 ч. л.
- біле сухе вино – 300 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо вимити, обсушити. Покласти на робочу поверхню, надсечь ножем все потовщені місця, зрізати жир і плівки. Натерти м'ясо сіллю і перцем. Крок 2
Приготувати начинку. Кедрові горішки обсмажити на сухій сковороді, 2-3 хв. Часник очистити і подрібнити. Курагу промити і дрібно нарізати. Змішати в мисці кедрові горішки, часник, петрушку, чебрець, рослинна олія і курагу. Крок 3
Розподілити начинку по всій поверхні м'яса, згорнути в рулет. Крок 4
Обв'язати рулет шпагатом в декількох місцях. Крок 5
Цибулини очистити. Збити в невеликій ємності рослинне масло і лимонний сік. Помістити рулет на деко, з боків викласти цибулю. Полити приготовленої сумішшю. Крок 6
Потовкти в ступці коріандр , зіру і паприку, приправити м'ясо і цибулю. Запікати в розігрітій до 220 ° С духовці 20 хв. Знизити температуру духовки до 200 ° С і готувати ще 40-45 хв. Вийняти з духовки, перекласти разом з цибулею на блюдо, накрити фольгою і залишити на 20 хв. Зібрати з дна форми виділився м'ясний сік. Перекласти в сотейник, додати вино і джем. Поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і варити 5-7 хв. Приправити до смаку сіллю і перцем. Полити баранину соусом і подати до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!