ВЕСНЯНИЙ КЕКС ВІД МАРІЇ Кудряшова

Моє свідоме дитинство припало на початок 80-х. Пасха в ті часи святкували тільки люди дійсно віруючі, говорити про це свято і пов'язаних з ним атрибутами не було прийнято. Перед Великоднем і приблизно тиждень після неї паски можна було купити в будь-булочної, але вони маскувалися під назвою & laquo; Весняний кекс & raquo ;. Я добре пам'ятаю їх в булочній на Преображенка: справжні паски округлої форми, обсипані подрібненим горіхом і цукровою пудрою, вони стояли стрункими рядами на дерев'яних полицях. І, треба сказати, користувалися великим успіхом у покупців!

Інгредієнти

  • 226 борошна пшеничного вищого сорту
  • 125 г води
  • 10 г пресованих дріжджів
  • вся опара
  • 277 г борошна пшеничного вищого сорту
  • 33 г води
  • 10 г пресованих дріжджів
  • 143 г цукру
  • 110 г вершкового масла
  • 100 г яйця (2 шт)
  • ваніль
  • 1,5 г солі
  • 50 г родзинок
  • 25 г цукатів
  • 10 г горіхів (арахісу) на обробку

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 замести опару, змішавши всі інгредієнти в однорідне тісто. Закрийте кришкою і залиште для бродіння на 3-4 години. Крок 2 Замісити тісто. Перекладіть опару в чашу міксера, в воді розчинити дріжджі і цукор, влийте до опари, додайте яйця і перемішайте на низькій швидкості. Всипте борошно, сіль і ваніль. Вимісити тісто. Воно буде досить міцним. В середині замісу введіть порціями м'яке мало. В кінці замісу вручну умішайте родзинки і цукати. Крок 3 Перекладіть тісто в миску, закрийте кришкою і залиште для бродіння на 90-120. За цей час зробіть дві обминання, через 30 і 60 хвилин від початку бродіння. Крок 4 Розділіть тісто на порції так, щоб воно займало 1/3 або ½ форми. Форми змастіть вершковим маслом або вистелити папером для випічки. Паперові форми обробляти не потрібно. Крок 5 Розкладіть тісто за формами, прикрийте плівкою і залиште для бродіння на 60-110 хвилин, в залежності від температури. Крок 6 Змастіть заготовки яйцем, посипте рубаними горіхами. Випікайте паски при температурі 180 С: паски вагою 500 г – 45-50 хвилин, вагою 100 г – 20-25 хвилин. Остигнули паски посипте цукровою пудрою.

0/5 (0 Reviews)