ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

У кожної господині є свої переваги і хитрості. У мене це домашні апельсинові цукати. Їх аромат додає пасці неповторний смак, який обов'язково сподобається вам і вашим близьким.

паска x Інгредієнти

  • борошно – 700 г
  • дріжджі сухі – 11 г
  • молоко – 250 мл
  • цукор – 150 г
  • сіль – щіпка
  • вершкове масло – 100 г
  • вершки 20% – 100 мл
  • ваніль в стручках – 1 шт
  • апельсинові цукати – 50 г
  • яйця – 5 шт
  • цукрова пудра – 250 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Готуємо опару. Молоко трохи підігріти, щоб було трохи тепле. До нього додати дріжджі і 1 столову ложку цукру. Додати склянку борошна, перемішати. Накрити рушником і поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі (це займе близько 30 хвилин). Крок 2

ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

3 яйця збити з цукром, з'єднати з опарою, перемішати. Додати насіння ванілі (або ванільний цукор). Крок 3

ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

розм'якшити вершкове масло на водяній бані. Додати вершки, перемішати. Сильно не нагрівати. З'єднати вершки з опарою, перемішати. Крок 4

ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

Додати борошно і замісити тісто. Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим. Крок 5

Додати в тісто цукати. Накрити тісто трохи вологим рушником, поставити в тепле місце на 2-3 години. Я відділяю від тесту невеликі частини і підфарбовую харчовими барвниками. Крок 6

ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

стінки і дно форм для випічки трохи змастити маслом. Сформувати з тіста кулю і заповнити кожну форму на 1/3 висоти. Дати тісту піднятися близько 15 хвилин. Крок 7

ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

Розігріти плиту до 100 ° C і поставити форми в духовку, випікати протягом 10 хвилин. Потім температуру збільшити до 180 ° C, випікати до готовності 25-40 хв. Перевірити на готовність, проткнув зубочисткою, якщо вона суха – паска готова. Крок 8

ВЕРШКОВИЙ КУЛИЧ з апельсиновими цукатами

Готуємо глазур. Відокремлюємо два білка від жовтків. Білки на маленькій швидкості збиваємо до першої піни, додаємо дрібку солі і збиваємо до стійкого малюнка. Частинами додаємо цукрову пудру. Глазур наносимо на теплі паски і прикрашаємо ягодами і цукатами. Смачного! Корисна порада

До випікання на дно духової шафи краще поставити форму з водою, тоді паска не потріскається.

Господині на замітку

Домашні цукати. Двічі проварити шкірку апельсина в підсоленій воді, добре промити. Тоді цукати НЕ будуть гірчити. Нарізати на тонкі смужки. Варити в цукровому сиропі до повного уварівая близько 40 хвилин, в кінці варіння слід додати трохи лимонної кислоти. На 50 мл води близько 150 г цукру.

0/5 (0 Reviews)