Це досить простий рецепт паски, не вимагає якихось надзусиль, але з дуже гідним результатом. У м'якушки хороша вологість і рихлість, а вимочені в ромі сухофрукти додають пасці пікантності. Кількості тесту вистачає на два, досить великих, паски.
паска x Інгредієнти
- трохи фісташок для прикраси (не солоних)
для глазурі:
- 30 г білка
- 90 г цукрової пудри (просіяти)
для опари :
- 100 г борошна
- 10 грам сухих дріжджів
- 125 мл теплого молока
для тіста:
- 420 г борошна
- 3 яйця (розділити білки і жовтки)
- 120 г цукру
- 2 ч. л. рідкого меду
- щіпка солі
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- по жмені чорного і жовтого родзинок, жменю сушеної вишні, замочити все заздалегідь в 3 ст. л. рому або коньяку (хоча б на годину, але краще на добу)
- щіпка мускатного горіха
- цедра одного лимона
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо опару. Змішати молоко, борошно і дріжджі в чаші міксера, закрити харчовою плівкою і залишити приблизно на годину. Якщо на кухні жарко, то опара буде готова хвилин через 40. До того моменту як опара буде готова, збити в окремій мисці білки до міцної піни. В іншій мисці Крок 2
Додати в опару жовтки, змішані з цукром, екстрактом, медом і сіллю, перемішати. Потім акуратно ввести збиті білки, перемішуючи лопаткою знизу вгору. Додайте вершкове масло. На цьому етапі я вже замішую тісто в міксері за допомогою насадки гак. Додайте борошно і спеції, замісити тісто. Воно буде досить жирним. Крок 3
Закрийте миску плівкою, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину-півтори. Тісто збільшиться рази в два з половиною від початкового об'єму Крок 4
Через потрібний час, втрутився в тісто сухофрукти і цедру лимона. Постарайтеся розподілити їх в тесті рівномірно. Розділіть тісто на дві частини і надавши їм форму куль, покладіть в дві паперові форми для пасок. Накрийте плівкою і залиште підходити ще хвилин на сорок. Або до того моменту, коли тесту буде не доходити 1 см до краю форми. Крок 5 Розігріти заздалегідь духовку до 170 градусів. Випікати паску близько 40 хвилин, але поглядайте. Я півгодини випікаю посередині духовки, а на решту 10 хв. ставлю паски на нижню полицю. Паски дістаньте і остудіть. Крок 6 Збийте білок з цукровою пудрою в густу масу. Потім прямо в неї занурте верхівку паски і покрутіть. Прикрасьте порубаними фісташками. Я ще прикрасила саморобними пряниками, які випікала і розфарбовувала сама. Корисна порада
Разом харчової плівки, я зазвичай накриваю форму з тестом шапочками для душу, це набагато зручніше.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!