1212

КУЛИЧ НА збиті білки і із замоченим у Ромео СУХОФРУКТАМИ

Це досить простий рецепт паски, не вимагає якихось надзусиль, але з дуже гідним результатом. У м'якушки хороша вологість і рихлість, а вимочені в ромі сухофрукти додають пасці пікантності. Кількості тесту вистачає на два, досить великих, паски.

паска x Інгредієнти

  • трохи фісташок для прикраси (не солоних)

для глазурі:

  • 30 г білка
  • 90 г цукрової пудри (просіяти)

для опари :

  • 100 г борошна
  • 10 грам сухих дріжджів
  • 125 мл теплого молока

для тіста:

  • 420 г борошна
  • 3 яйця (розділити білки і жовтки)
  • 120 г цукру
  • 2 ч. л. рідкого меду
  • щіпка солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • по жмені чорного і жовтого родзинок, жменю сушеної вишні, замочити все заздалегідь в 3 ст. л. рому або коньяку (хоча б на годину, але краще на добу)
  • щіпка мускатного горіха
  • цедра одного лимона

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Готуємо опару. Змішати молоко, борошно і дріжджі в чаші міксера, закрити харчовою плівкою і залишити приблизно на годину. Якщо на кухні жарко, то опара буде готова хвилин через 40. До того моменту як опара буде готова, збити в окремій мисці білки до міцної піни. В іншій мисці Крок 2

Додати в опару жовтки, змішані з цукром, екстрактом, медом і сіллю, перемішати. Потім акуратно ввести збиті білки, перемішуючи лопаткою знизу вгору. Додайте вершкове масло. На цьому етапі я вже замішую тісто в міксері за допомогою насадки гак. Додайте борошно і спеції, замісити тісто. Воно буде досить жирним. Крок 3

Закрийте миску плівкою, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину-півтори. Тісто збільшиться рази в два з половиною від початкового об'єму Крок 4

Через потрібний час, втрутився в тісто сухофрукти і цедру лимона. Постарайтеся розподілити їх в тесті рівномірно. Розділіть тісто на дві частини і надавши їм форму куль, покладіть в дві паперові форми для пасок. Накрийте плівкою і залиште підходити ще хвилин на сорок. Або до того моменту, коли тесту буде не доходити 1 см до краю форми. Крок 5 Розігріти заздалегідь духовку до 170 градусів. Випікати паску близько 40 хвилин, але поглядайте. Я півгодини випікаю посередині духовки, а на решту 10 хв. ставлю паски на нижню полицю. Паски дістаньте і остудіть. Крок 6 Збийте білок з цукровою пудрою в густу масу. Потім прямо в неї занурте верхівку паски і покрутіть. Прикрасьте порубаними фісташками. Я ще прикрасила саморобними пряниками, які випікала і розфарбовувала сама. Корисна порада

Разом харчової плівки, я зазвичай накриваю форму з тестом шапочками для душу, це набагато зручніше.

0/5 (0 Reviews)