В основі цієї страви три звичних і доступних продукту: судак, гарбуз і свіжий огірок . При вмілому використанні вони становлять гармонійне тріо, здатне стати частиною сімейної вечері або званого обіду. До речі, овочеву складову ви можете активно використовувати і для подачі інших страв. Мікс з гарбуза, огірка і вершків, наприклад, відмінно буде поєднуватися з & nbsp; куркою & nbsp; або індичкою
Інгредієнти
- 600 г філе судака
- 120 г м'якоті гарбуза
- 200 г огірків
- 200 мл вершків жирністю 33-35%
- 4 перепелиних яйця
- 40 г смаженого фундука
- 60 г червоної ікри
- 80 г рослинного масла
- 40 г вершкового масла
- сік половини лимона
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 80 мл вершків жирністю 33-35%
- 20 г російської гірчиці
Для укропного масла:
- 100 грам кропу
- 100 мл рослинного масла, краще оливкова “екстра вірджин” з тонким ароматом
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Заздалегідь для зеленого масла пробийте в блендері кріп (стебла і листочки) з 100 мл рослинного масла. Дайте настоятися до використання і процідіть. Крок 2 Судака наріжте на 4 рівних шматка приблизно по 150 г, посоліть, поперчіть і рясно полийте соком лимона. Крок 3 Гарбуз наріжте дрібними кубиками приблизно 3х3 мм, огірок розріжте на 4 частини вздовж і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками, як і гарбуз. Крок 4 Зваріть перепелині яйця. Для цього коли вода закипить, опустіть яйця і варіть рівно 2 хв 15 сек. Відразу зніміть з вогню і залийте дуже холодною проточною водою. Яйця вийде некруто. Крок 5 Розжарите рослинне масло на сковороді і обсмажуйте філе по 2 хвилини, з кожного боку, почавши з боку зі шкірою. Перекладіть рибу на деко, застелене папером для випічки запікайте в духовці при 180 ° С 8-10 хв. Крок 6 Поки готується судак, зробіть гарнір і соус. На вершковому маслі обсмажте гарбуз, 2 хв. Додайте огірок і відразу залийте вершками, посоліть. Помішуючи, випарити вершки до стану густуватої каші, 2-3 хв. Саме такий спосіб підготовки гарніру зробить гарбуз вершкової, а огірок буде хрусткий і свіжий. Крок 7 Для соусу змішайте вершки і гірчицю в сотейнику. Приправте сіллю і перцем. Прогрійте, доведіть до самого початку кипіння. Зніміть з вогню. Крок 8 Для подачі викладіть суміш з огірка і гарбуза в центр глибокої тарілки, зверху покладіть судака. Яйце розріжте навпіл і покладіть з різних сторін. Фундук розколіть широкої стороною ножа і посипте трохи на гарбуз. Прикрасьте блюдо зеленим маслом, гірчичним соусом і червоною ікрою. До речі
Рецепт розроблений і наданий Юрієм Ковальчуком, шеф-кухарем ресторану & nbsp; & laquo; Огірок & raquo; в Суздалі
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!