Запечену курку з картоплею в духовці можна готувати з будь-якого приводу, будь то Новий рік або день народження. А також & nbsp; зовсім без приводу & mdash; просто на вечерю або до недільного обіду! Ця страва зазвичай подобається всім, готується нескладно, виглядає гідно і, нарешті, виходить завжди. Якщо ж у вас немає розмарину & mdash; не біда: просто посипте інгредієнти будь-якими сушеними травами. А ось відмовлятися від лимона і часнику ми б не радили: саме вони відповідають за запаморочливий аромат запеченої куркою з картоплею, який з духовки пошириться по всій квартирі, тому кликати за стіл нікого не доведеться!
& nbsp;
< p>
Інгредієнти- головки часнику – 2 шт.
- картопля – 1 кг
- лимон – 1 шт.
- тушка курки (близько 1,6 кг) – 1 шт.
- вершкове масло – 50 г
- біле сухе вино – 100 мл
- курячий бульйон – 100 мл
- розмарин – 2 гілочки
- лавровий лист – 6 шт.
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Підготуйте всі інгредієнти. Головки часнику очистіть від верхньої лушпиння і розрізати вздовж на половинки. Картоплю очистіть і розріжте на половинки або четвертинки. Крок 2 Лимон вимийте і наріжте часточками. Тушку курки вимийте і висушіть паперовими рушниками зсередини і зовні. Натріть сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Крок 3 Духовку нагрійте до 160 ° C. Глибоку форму для запікання (краще чавунну) змастіть половиною вершкового масла. Час, що залишився розподіліть під шкірою на грудях курки. Крок 4 Покладіть підготовлену тушку курки в форму, навколо розкладіть картоплю і часник. Влийте вино і бульйон. Верх форми затягніть харчовою фольгою. Запікайте курку з картоплею 1 годину. Крок 5 Дістаньте форму з куркою з духовки. Фольгу обережно зніміть. Перемішайте картоплю. Додайте в форму часточки лимона, гілочки розмарину і лавровий лист. Запікайте ще близько 50 хвилин при тій же температурі. Крок 6 Збільште температуру в духовці до 220 ° C і готуйте курку ще 30 хвилин. Перекладіть курку і картоплю на блюдо, прикрийте фольгою і залиште на 10 хвилин. Розділіть курку на порції і подайте з картоплею на стіл, полив рідиною з форми. Корисна порада
Щоб курочка вийшла особливо рум'яної, за 10 хвилин до готовності змажте її столовою ложкою меду, змішаним з чайною ложкою не дуже гострої гірчиці.
До речі Якщо для приготування запеченої курки ви використовуєте дрібну молоду картоплю, ретельно вимийте її щіткою і кладіть в форму, не очищаючи: так буде і смачніше, і корисніше.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!