Пропонуємо вам відійти від загальноприйнятих канонів і приготувати міні-паски, які можна подавати на стіл порційно або використовувати в якості великодніх подарунків гостям. І ніякої схожості з мафінів, за винятком розміру! Тісто міні-пасок як там не є традиційне: здобне, на дріжджах. Та й декор має цілком певну пасхальну спрямованість: білий крем плюс марципанові крихітні крашанки. До речі, міні-паски напевно дуже сподобаються маленьким непосидам, які оцінять і формат випічки, і зовнішній вигляд, і, безумовно, смак.
& nbsp;
Інгредієнти
для крему
- 150 г + 35 г цукру
- 230 г масла кімнатної температури
- 75 мл води
- 1 ч.л. ванільною настойки
- 75 г яєчного білка
для сиропу
- 100 мл води
- 100 г цукру
- 50 мл рому або кілька крапель ромового ароматизатора
для тесту
- 230 г борошна хлібопекарського борошна
- 7 г пресованих дріжджів
- 50 г цукру
- 35 г м'якого вершкового масла
- 1 жовток
- 1 маленьке яйце
- 4 г дрібної солі
- 120 г молока
- 50 грамів мигдалю
- 150 грамів родзинок + 30 мл рому
- 25 г масла і борошно для підготовки формочок
для прикраси
- 100 г темного шоколаду
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 24 маленьких декоративних крашанок з марципану, мастики або забарвленого шоколаду
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто міні-пасок. Для початку родзинки ретельно промийте і складіть в миску. Залийте ромом. Верх ємності затягніть плівкою. Мигдаль крупно наріжте. Крок 2
Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Додайте цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився. Залиште на 20 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі активувалися. Крок 3
Просійте борошно в миску, зробіть в центрі поглиблення, влийте дріжджовий розчин і замісіть гладке тісто пасок. Закрийте миску плівкою і залиште для бродіння на 1 годину. Крок 4
Через годину після початку бродіння посипте поверхню тесту сіллю і продовжуйте заміс тесту пасок. Додайте масло декількома порціями, кожного разу вимішуючи тісто до повного зникнення в ньому масла. Коли все масло буде втрутитися, додайте мигдаль та родзинки разом з ромом, і вимісити тісто, щоб добавки розподілилися рівномірно. Крок 5
Форми для кексів (обсягом 100 г) рясно змастіть маслом і поставте в морозильник на 15 хвилин. Дістаньте, ще раз промажте маслом і обсипте борошном. Надлишки борошна струсіть. Розділіть тісто на 12 рівних порцій, подкатайте кожну в кулю і покладіть в формочки. Тісто має зайняти не більше 2/3 формочки. Поставте формочки на деко і закрийте плівкою, змащеній олією. Крок 6
Розігрійте духовку до 180 С. Коли тісто пасок підніметься до рівня кромки формочки, поставте деко в духовку. Випікайте заготовки 25-30 хвилин: пасочки повинні стати рум'яними, пружними, а дерев'яна паличка, вставлена в центр, в повинна виходити сухою. Дістаньте деко з духовки і дістаньте паски з формочок. Повністю остудіть на решітці, не менше години. Приготуйте сироп: змішайте цукор з водою, доведіть до кипіння, уварити при помішуванні протягом 5 хвилин, зніміть з вогню і остудіть 2-3 хвилини. Додайте ром або ароматизатор. Змастіть паски сиропом за допомогою пензлика. Крок 7
Приготуйте крем. Змішайте 150 г цукру з водою в ковші з важким дном, перемішайте, щоб цукор став схожий на мокрий пісок. Поставте ківш на середній вогонь і готуйте без помішування близько 10 хвилин або поки сироп не досягне температури 116 С (проба на «м'який кулька»). Поки сироп вариться, в чашу міксера покладіть білки і почніть збивати меренгу: спочатку на низькій швидкості, коли утворюється шар з великих бульбашок, додайте цукор і збільште швидкість. Збивайте до м'яких піків. Не припиняючи збивання, вливайте гарячий сироп цівкою уздовж стінок чаші, намагаючись, щоб він не потрапив на віночок і не розбризканої. Продовжуйте збивати кілька хвилин, поки маса не охолоне до кімнатної температури. До цього моменту вона стане густою, щільною, гладкою. Продовжуючи збивати, додавайте масло невеликими порціями, кожного разу чекайте, щоб масло повністю вбили. Разом з останньою порцією масла додайте ванільну настоянку. Крок 8
Крем приберіть в холодильник на 30 хвилин. Марципан підфарбуйте харчовим барвником, розділіть на невеликі шматочки і сформуйте з них декоративні яйця. Крок 9 Прикрасьте паски: шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, намагаючись не перегрівати, кондитерської лопаткою розмажте по холодній поверхні (наприклад, по дну перевернутого дека або гладкою керамічній плитці), остудіть. Широким ножем або металевим кондитерським скребком відскрібати шоколад таким чином, щоб він в ламався в довгу стружку. Піднімайте стружку кінчиком лопатки і перекладайте на аркуш паперу для випічки. Помістіть в холодильник на 15 хвилин. Крок 10 Користуючись кондитерським мішком з гладкою насадкою, відсадити крем на поверхню пасок, розташуйте шоколадну стружку у вигляді гнізда і покладіть на неї декоративні яйця. Слідкуйте, щоб яйця не торкалися крему, вони можуть розтанути! Корисна порада
Перш ніж просочувати міні-паски сиропом, дайте їм грунтовно охолонути, протягом години мінімум. Інакше ніжне тісто розмокне, і текстура випічки втратить свою ніжність.
До речі Міні-паски можна прикрасити і будь-яким іншим чином: наприклад, покрити традиційної глазур'ю, а потім декорувати кондитерської посипкою пасхального характеру.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!