Булочки з чорницями

Інгредієнти:

яйця 4 шт.
цукор 1,5 скл.
сухі дріжджі 2 п. (11г)
масло 150 г
мука 1 кг
кисле молоко 0,5 л
сіль 0,5 ч.л.
олія 2-3 ст.л.
ваніль 1 п.
чорниці 1-2 скл.

Булочки з чорницями – це по-справжньому літні дріжджові булочки.  Смачна начинка з чорних ягід надає домашнім булочкам чудового літнього смаку та аромату. Соковиті афини, в поєднанні з пухким дріжджовим тістом, не залишать байдужими навіть найвибагливіших! Мої дітки дуже люблять такі булочки з чорницями. Рецепт я дізналась вже давно та печу їх щоліта, коли є свіжі чорниці.

Як приготувати

Дріжджі рочинити в теплому кислому молоці, дати цукор, ванілін, сіль.
Муку розтерти з м’яким маслом, додати яйця. Влити розведені дріжджі. Перемішати. Підсипаючи муку, замісити тісто. В кінці дати олію. Залишити тісто на 2 – 3 години в тплому місці, щоб підійшло.

Для начинки: чорниці перемішати з цукром. На 1 скл. чорниць – 3 ст.л. цукру.

Змастити руки олією та виліпити круглі булочки. Я роблю досить вликого діаметру. В середину щедро додаю чорниць. Але не престарайтесь, бо тоді начинка потече під час випікання. Добре заліплюємо начинку!

Залишити булочки підростати ще у формі на 20 хв. Змастити яйцем. Випікати при температурі 190 град. 50 хв-1 год, доки підрум’яняться.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)