Булочки з корицею

Інгредієнти:

Тісто
дріжджі свіжі 50 г
молоко 0,5 л
яйця 2 шт.
масло 1 ст.л.
олія 1 ст.л.
цукор 2/3 скл.
мука 3,5 скл..
ванільний цукор 1 п.
сіль щіпка
Начинка
цукор 2 ст.л.
какао 1 ст.л.
кориця 1 ст.л.

Домашні дріжджові булочки з корицею.

Насичений аромат кориці, гарячий шоколад, улюблена книга та краплі дощу за вікном… Насправді, на рецепт цих булочок мене надихнула осіння негода. Коли  хочеться поласувати чимось по-домашньому особливим. )) Запашні та пишні! Ось рецепт з фото самих домашніх булочок з корицею.

Як приготувати

Тісто.  Розвести дріжджі у ледь теплому молоці. Додати сіль, цукор, яйця, олію, масло та 2 скл муки. Збити міксером до однорідності. Залишити на 30 хв у теплому місці, прикривши серветкою. Після цього, додати решту муки та замісити тісто. Воно повинно бути не надто твердим, бо тоді булочки не будуть пухкими. Залишити ще на 40 хв – 1 год , поки тісто «виросте».

Начинка. Змішуємо 2 ст.л. цукру + 1 ст.л. какао + 1 ст.л. кориці.

 Тісто розкачуємо у прямокутник, товщиною приблизно 1 см . Ледь змащуємо олією. Рівномірно посипаємо сумішшю з корицею. Скручуємо рулет. Відрізаємо шматочки товщиною 5 см і ставимо у змащену олією форму. Місце зрізу має бути до низу.

Залишаємо у формі ще на хвилин 15. Змащуємо жовтком. І випікаємо у розігрітій до 200 С духовці 40-50 хв.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)