Філе курки в желе

Інгредієнти:

куряче філе 1 кг
часник 4-5 з.
желатин 30 г
спеції за смаком

Філе курки в желе. Рецепт з покроковими фото

Якщо не знаєте що приготувати з курячого м’яса, то філе з курки в желе може урізноманітнити Ваше меню. Це смачна м’ясна страва. Я готую її на святковий стіл. Зробити філе курки в желе просто. Також ця страва не жирна, тому підійде людям, яким потрібне дієтичне харчування.

Як приготувати

Куряче філе порізати смужками вздовж, як на фото. Посолити, додати спеції, порізаний часник. Залишити маринуватись у холодильнику на кілька годин.

У форму для випічки помістити рукав для запікання. Викладати смужки курячого філе у рукав, посипаючи сухим желатином, доки форма не буде заповнена. Зверху знову добре посипати желатином. Рукав зав’язати. Випікати у духовці при температурі 200 град близько 1 години.

Витягнути з духовки. Обережно розрізати рукав. Але не виймати м’ясо і юшку не зливати! Поставити вистигати, притиснувши зверху тягарем. Я поклала на верх тарілку, а на тарілку чашку з водою, таким чином притиснувши куряче м’ясо. Коли трохи охолоне, помістити у холодильник разом з тягарем. Коли повністю охолоне, желе застигне, викласти з форми, зняти рукав. Куряче філе в желе готове. Сік з маринованої курки застигає. Виходить досить великий домашній мясний виріб. Смачного!

0/5 (0 Reviews)