Кутя з сухофруктами та мигдалем

Інгредієнти:

Кутя з сухофруктами та мигдалем рецепт з фото

Цього року вирішила приготувати кутю за оригінальним польським рецептом. До її складу входить багато різних інгредієнтів, тому саме цей рецепт куті мене зацікавив. Дійсно, дуже смачно вийшло! Але рецепт не є пісним. Тому роблю її не на Святий Вечір, а вже на Різдво. Рекомендую і Вам трішки  урізноманітнити всій святковий різдвяний стіл кутею з сухофруктами та горіхами.

Інгредієнти

2 скл. очищеної пшениці, 200 г меленого маку, 2 скл молока, 200 г рідкого меду, 120 мл жирних вершків, 1 столова ложка цукру, 150 г очищеного мигдалю, 150 г грецьких горіхів, 100 г родзинок, 10 шт кураги, 10 шт інжиру, 10 шт м’яких в’ялених груш, 1 ч.л апельсинових цукатів.

Як приготувати

Ввечері, за день до приготування куті, добре промити пшеницю і залити гарячою водою. Залишити на всю ніч, щоб набухла. Наступного дня воду злити, пшеницю ще раз добре промити і варити до м’якості. Залежно від якості пшениці це може зайняти від 1-3 год. Але слідкуйте, щоб не пересушити. Бо тоді і кутя вийде занадто сухою.

Мак залити молоком і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки, за консистенцією, не стане нагадувати згущене молоко. Це займе небагато часу. Потім мак змішати з цукром, залишити вистигати.

Коли мак і пшениця охолонуть, змішати, додати нарізаний мигдаль, горіхи, родзинки, курагу, інжир, цедру, груші. Змішати. Наприкінці, вершки підігріваємо з медом, поки маса не стане однорідною. Але вона не повинна закипіти! Вливаємо суміш до куті. Ретельно перемішуємо. Якщо Ви любите більш солодку кутю, то додайте більше меду. Поставити настоюватись у холодильник на 1 добу. Якщо після цього вона буде надто густою, влити ще трохи кип’яченого охолодженого молока. Насолоджуйтесь!

Щасливого Різдва та Нового Року!

0/5 (0 Reviews)