Кекс з цукатами

Інгредієнти:

молоко 1 скл.
маргарин 125 г
яйця 2 шт.
цукор 1 скл.
ванільний цукор 1 п.
цедра апельсинова з 0,5 шт.
мука 3 скл.
порошок до печива 2,5 ч.л.
цукати 1 скл.
горіхи грецькі 0,5 скл.

Сказати, що кекс з цукатами дуже смачний – це нічого не сказати. Він просто неймовірний! Крихкий, пісочний, пухкий, яскравий, високий, запшний…Цукати насичують цей смачний кекс приємним цитрусовим ароматом, додають соковитості. І, найголовніше, це дуже простий кекс. За цим рецептом зробити його дуже швидко. Добре підростає. А якщо використовувати домашні цукати, то вийде ще й економно. Словом, одні переваги)) Фото говорить саме за себе. Обов’язково спробуйте цей простий рецепт кекса на молоці!

 

 

Як приготувати 

До молока кімнатної температури додати розтоплений маргарин (не гарячий), цукор, ванільний цукор та яйця. Добре розмішати вінчиком. Додати муку, порошок до печива, цедру з 1/2 апельсина (лимона). Замісити не дуже густе тісто. Додати 1 скл цукатів(можна і більше) та 0,5 скл порізаних грецьких горіхів. Ще раз вимісити тісто. У мене на фото домашні цукати з грейпфрутових шкірок – рецепт приготування тут. Викласти у форми, змащені маргарином, рівномірно розподілити. Випікати при температурі 40 – 60 хв. Час випікання залежить від розміру форми. Чим вона більша- тим довше потрібно пекти. Кекси мають добре підрум’янитись. Готовність перевіряємо, ввіткнувши дерев’яну паличку. Якщо тісто не прилипає до неї- кекс готовий.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)