Інгредієнти:
мука |
250 г+3 ст.л. |
розпушувач |
1,5 ч.л |
сіль |
щіпка |
кардамон |
1 ч.л. |
імбир сухий мел. |
½ ч.л. |
шафран |
щіпка |
лісові горіхи ( фундук) |
100 г |
темний шоколад |
100 г |
розтоплене масло |
150 г |
гарбузове пюре |
300 мл |
цукор |
200 г |
ванільний цукор |
1 уп |
яйця |
2 шт |
Ласкаво прошу на частування дуже ароматного кексу з гарбуза з шоколадом і горіхами(фундук). Аромат гарбуза надихнув мене на створення цього простого домашнього рецепту. Я додала до нього кардамон, імбир і навіть дрібку шафрану. Спробуйте і Ви!
Як приготувати
Для початку, я приготувала гарбузове пюре. Для цього, спекла гарбуз у духовці протягом 30хв, і після охолодження, відділила шкіру, м’якоть змолола блендером. З готового пюре можна готувати гарбузовий суп, різні пироги, кекс, хліб та багато іншого. Тому я рекомендую придбати і приготувати пюре одразу з цілого великого гарбуза, бо він швидко використовується. Розтерти яйця з цукром і ванільним цукром. Додати розтоплене масло, збити. Додати пюре гарбуза, збити. Посмажити горіхи на сухій сковороді, крупно порізати. Порізати шоколад. Змішати борошно з порошком, спеціями, горіхами, шоколадом. Додати сухі інгредієнти до яєчної маси і акуратно перемішати шпателем. Форму для випічки змастити жиром. Випікати кекс з гарбуза при температурі 175 ° С приблизно 45 хв. Охолодити перед нарізанням.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!