Кекс з гарбуза з шоколадом і горіхами(фундук)

Інгредієнти:

мука

250 г+3 ст.л.

розпушувач

1,5 ч.л

сіль

щіпка

кардамон

1 ч.л.

імбир сухий мел.

½ ч.л.

шафран

щіпка

лісові горіхи ( фундук)

100 г

темний шоколад

100 г

розтоплене масло

150 г

гарбузове пюре

300 мл

цукор

200 г

ванільний цукор

1 уп

яйця

2 шт

Ласкаво прошу на частування дуже ароматного кексу з гарбуза з шоколадом і горіхами(фундук). Аромат гарбуза надихнув мене на створення цього простого домашнього рецепту. Я додала до нього кардамон, імбир і навіть дрібку шафрану. Спробуйте і Ви!

Як приготувати

Для початку, я приготувала гарбузове пюре. Для цього, спекла гарбуз у духовці протягом 30хв, і після охолодження, відділила шкіру, м’якоть змолола блендером. З готового пюре можна готувати гарбузовий суп, різні пироги, кекс, хліб та багато іншого. Тому я рекомендую придбати і приготувати пюре одразу з цілого великого гарбуза, бо він швидко використовується. Розтерти яйця з цукром і ванільним цукром. Додати розтоплене масло, збити. Додати пюре гарбуза, збити. Посмажити горіхи на сухій сковороді, крупно порізати. Порізати шоколад. Змішати борошно з порошком, спеціями, горіхами, шоколадом. Додати сухі інгредієнти до яєчної маси і акуратно перемішати шпателем. Форму для випічки змастити жиром. Випікати кекс з гарбуза при температурі 175 ° С приблизно 45 хв. Охолодити перед нарізанням.

0/5 (0 Reviews)