Інгредієнти:
| мука | 1 і 2/3 скл |
| шоколад темний | 200 г |
| цукор | 2/3 скл |
| яйця | 3 шт |
| масло | 100 г |
| розпушувач | 1 ч.л. |
| ванільний цукор | 1 п. |
| сіль | щіпка |
| цукрова пудра | для панірування |
Потріскані шоколадні тістечка. Рецепт з фото
Це печиво – справжня знахідка для тих, хто любить шоколадні солодощі. Воно дуже шоколадне, на смак трохи нагадує брауні. Хрустке зверху і м’яке в середині. Потріскані тістечка на столі виглядають дуже ефектно. Основу для цього смачного рецепту я запозичила у блогера Катерини Аткінсон. Внесла деякі свої зміни. Рекомендую таке шоколадне домашнє печиво для гостей, особливо на Новий Рік))
Як приготувати
Розтопіть масло в каструлі, додайте поламаний шоколад, добре перемішайте. Обережно, щоб не підгоріло, весь час помішуйте. Білки відділити від жовтків, збити. Потрохи додати цукор, збити, жовтки – збити, ваніль і шоколадну масу ( коли трохи охолоне). Змішати борошно, розпушувач і сіль, додати до маси і ретельно перемішати. Отримане тісто поставити на кілька годин у холодильник. Потім, набирати ложкою і формувати маленькі кульки, розміром приблизно з грецький горіх. Тоді їх добре обкачати в цукровій пудрі і викласти у форму, застелену пергаментом, залишаючи на відстані одна від одної( для збільшення в об’ємі)
Випікати при температурі 180 ° С близько 12-13 хвилин – не більше, тому що тістечка стануть занадто сухими і твердими. Поки ви робите першу партію, то другу краще поставити у холодильник, так легше буде сформувати кульки і вони не танутимуть під час випікання.
Насолоджуйтесь!






























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!