Пісний манник з кавовою заливкою


            Пісний манник з кавовою заливкою

Інгредієнти:

вода 300 мл
цукор 200 г
манка 300 г
олія 200 мл
борошно 200 г
Заливка
вода 200 мл
цукор 50 г
ванільний цукор 10 г
кава розчинна 15 г

Сьогодні у мене пісний манник з кавовою заливкою. Це дуже швидкий та дешевий рецепт, в якому нема ні молока, ні яєць, ні масла.  Тому такий манник актуально приготувати у піст.  Та попри все, він особливий, завдяки кавовій заливці.  Вона надає пісному маннику насиченого кавового смаку, апетитного коричнево-рудого кольору  та чудово просочує його. Манник виходить насправді смачний, м”якенький та ніжний. Приготувати такий дуже швидко та просто. Відмінний рецепт на кожен день. Спробуйте і Ви!

Як приготувати

Форма 28*16 см

Тісто. У глибоку посуду наливаємо 300 мл води, додаємо цукор та перемішуємо, щоб він розчинився. Насипаємо 300 г манки, перемішуємо вінчиком, щоб не було комочків. Додаємо олію та збовтуємо все. Залишаємо на 15-20 хв, щоб манка набухла. Тоді додаємо 200 г борошна, 1 ч.л. соди і замішуємо тісто, за консистенцією трохи рідше, ніж на оладки(див. у відео). Виливаємо у змащену олією форму та випікаємо при температурі 180 град 40 хв, доки манник підрум”яниться. Охолоджуємо у формі.

Заливка. У каструлю налити 200 мл води, додати цукор і ванільний цукор, перемішати, щоб цукор розчинився. Закип”ятити. Всипати 2 ст.л. розчинної кави, перемішати. Заварна кава не підходить, бо дає гірчинку. Можна замінити на какао, якщо готуєте для дітей. Остудити.

Манник нарізати на порційні шматочки у формі, полити охолодженою кавовою заливкою. Накрити харчовою плівкою та залишити пропитатись мінімально на 6 год. Тоді манник добре настоїться, стане м”якеньким, ніжним та вологим.

Смачного!


            Пісний манник з кавовою заливкою


            Пісний манник з кавовою заливкою

0/5 (0 Reviews)