Пряник з конвалією

Інгредієнти:

Для прикрашання
харчовий барвник зелений
мастіка з маршмелоу
крохмальна глазур
пряники

Пряник з конвалією – ще одна весняна ідея як зробити розписні пряники для жінок. Квітки конвалії дуже просто зробити з мастіки. Такі об’ємні квітки з мастіки на пряниках виглядають досить гарно. Сам процес розпису такого пряника досить легкий. Добре підійде для початківця. Як пркрасити пряники – дивіться покрокові фото.

Як приготувати

Тісто для пряників я робила зі сметаною. Рецепт тут.

Глазур для пряників у мене крохмальна. Рецепт тут.

Як розписувати пряники

Розкачати тісто 3-5 мм. Ножем вирізати прямокутник. У мене розмір прямогутника 7*13 см. Досить товстим шаром, з допомогою широкого пензлика, наносимо глазур на пряник. Для того,щоб глазур на прянику була гладенькою, без горбиків, робимо її трохи рідшою. Просто не досипаємо 1 ст.л. цукрової пудри. Рідка глазур добре розтікається і поверхня стає гладенькою та рівною. Тоді досипаємо до глазурі просіяну пудру, перемішуємо. Густою галзур’ю набагато легше робити взерунки. Додаємо кілька крапель зеленого барвника. В мене порошковий барвник, розведений водою. Набираємо глазур у кондитерський кульок. Та робимо листочки та стебла конвалії, як на фото. Залишаємо підсихати

Квітки я зробила з мастіки з маршмелоу. Розкачала білу мастіку, вирізала формочкою дрібні квіточки. Завкругленим кінчиком пензлика зробила листочки тоншими, притискаючи(розкачуючи) кожен по центру. Тоді, тим же пензликом, надала квітці більш подовгастої форми,як у конвалії. Просто поступово запихала пензлик по центру квітки, формуючи заглибину. Прикріпляємо квітки до пряника, наносивши краплю білкової глазурі на ряник, у тому місці, де має бути квітка. Зеленою глазур’ю з’єднуємо квітки з стеблами на прянику. Все, наша конвалія готова. Робимо “рамочку”. Я вирішила по краях білої глазурі просто поставити невеличкі білі крапочки.

0/5 (0 Reviews)