Чесно кажучи, рецепт англійської паски мало чим відрізняється від традиційного, який щорічно використовують господині напередодні Великодня. Єдиною оригінальною " фішкою " можна назвати присутність серед інгредієнтів імбирного порошку, який надає випічці більш цікавий смак і пряний аромат. Можна також відзначити, що англійський паску не покривається глазур’ю, а лише змащується медової водичкою. До речі, це дозволить вам прикрасити святкову випічку на свій смак, наприклад, декорувати кондитерської посипкою, яка легко пристане до липкою поверхні.
Інгредієнти
- 700 г борошна
- 100 г цукру
- 300 мл молока
- 1 яйце і 4 жовтки
- 80 г вершкового масла
- 150 г темного родзинок
- 12 г свіжих або 6 г сухих дріжджів
- 2 ст. л. ванільного цукру
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. імбирного порошку
- 0,5 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для англійської паски. Якщо дріжджі свіжі, розведіть їх в теплому (37-39 ° С) молоці і дайте запінили. Борошно просійте з сіллю і імбирним порошком. Наріжте розм’якшене масло невеликими шматочками і кінчиками пальців втирайте його в борошно. Сформуйте гірку, зробіть в ній поглиблення, насипте туди дріжджі (якщо вони сухі), додайте цукор, яйце і жовтки, почніть вливати молоко, замішуючи тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Крок 2
Всипте родзинки, вимісити , щоб вони рівномірно розподілилися. Сформуйте з тіста паски куля, змастіть рослинною олією, накрийте і залиште в теплому місці на 1,5 ч. Крок 3
Викладіть тісто в форми для пасок, накрийте чистими рушниками і залиште в теплому місці для вистоювання на 40 хв. Воно повинно добре піднятися і збільшитися в обсязі мінімум в 2 рази. Крок 4
Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці до готовності, від 20 до 45 хв., в залежності від розміру. Гарячі паски змастіть розведеним в 2 ст. л. води медом і остудіть. Корисна порада
Якщо для приготування англійського паски ви використовуєте свіжі дріжджі, розпустіть їх попередньо в теплій воді (близько 100 мл) і залиште на 15 хвилин, щоб вони активувалися і на поверхні суміші утворилися дрібні бульбашки.
До речі
В тісто англійської паски можна додати рубані волоські горіхи або мигдаль. Останній краще використовувати, не очищаючи від шкірки: так смак продукту проявиться максимально яскраво.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!