АНГЛІЙСЬКА КУЛИЧ

Чесно кажучи, рецепт англійської паски мало чим відрізняється від традиційного, який щорічно використовують господині напередодні Великодня. Єдиною оригінальною " фішкою " можна назвати присутність серед інгредієнтів імбирного порошку, який надає випічці більш цікавий смак і пряний аромат. Можна також відзначити, що англійський паску не покривається глазур’ю, а лише змащується медової водичкою. До речі, це дозволить вам прикрасити святкову випічку на свій смак, наприклад, декорувати кондитерської посипкою, яка легко пристане до липкою поверхні.

Інгредієнти

  • 700 г борошна
  • 100 г цукру
  • 300 мл молока
  • 1 яйце і 4 жовтки
  • 80 г вершкового масла
  • 150 г темного родзинок
  • 12 г свіжих або 6 г сухих дріжджів
  • 2 ст. л. ванільного цукру
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. імбирного порошку
  • 0,5 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 АНГЛІЙСЬКА КУЛИЧ

Приготуйте тісто для англійської паски. Якщо дріжджі свіжі, розведіть їх в теплому (37-39 ° С) молоці і дайте запінили. Борошно просійте з сіллю і імбирним порошком. Наріжте розм’якшене масло невеликими шматочками і кінчиками пальців втирайте його в борошно. Сформуйте гірку, зробіть в ній поглиблення, насипте туди дріжджі (якщо вони сухі), додайте цукор, яйце і жовтки, почніть вливати молоко, замішуючи тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Крок 2

АНГЛІЙСЬКА КУЛИЧ

Всипте родзинки, вимісити , щоб вони рівномірно розподілилися. Сформуйте з тіста паски куля, змастіть рослинною олією, накрийте і залиште в теплому місці на 1,5 ч. Крок 3

АНГЛІЙСЬКА КУЛИЧ

Викладіть тісто в форми для пасок, накрийте чистими рушниками і залиште в теплому місці для вистоювання на 40 хв. Воно повинно добре піднятися і збільшитися в обсязі мінімум в 2 рази. Крок 4

АНГЛІЙСЬКА КУЛИЧ

Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці до готовності, від 20 до 45 хв., в залежності від розміру. Гарячі паски змастіть розведеним в 2 ст. л. води медом і остудіть. Корисна порада

Якщо для приготування англійського паски ви використовуєте свіжі дріжджі, розпустіть їх попередньо в теплій воді (близько 100 мл) і залиште на 15 хвилин, щоб вони активувалися і на поверхні суміші утворилися дрібні бульбашки.

До речі

В тісто англійської паски можна додати рубані волоські горіхи або мигдаль. Останній краще використовувати, не очищаючи від шкірки: так смак продукту проявиться максимально яскраво.

0/5 (0 Reviews)