Сирний КУЛИЧ з лимонною цедрою

Цей рецепт паски привернув мене своєю простою. Це самий “ледача” Паска, який я коли-небудь пекла! Соковита, пориста, але при цьому ніжна здоба з цитрусовими і сирними нотками це любов з першого укусу!

сирну КУЛИЧ з лимонною цедрою

сирну КУЛИЧ з лимонною цедрою

сирну КУЛИЧ з лимонною цедрою

Зустрічаємо Пасха красиво

Інгредієнти

  • молоко 100 мл
  • борошно 1 ст.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • сухі дріжджі 8 г
  • сир (5% жирності) 250 г
  • вершкове масло 82,5% 50 г
  • яйце 2 шт.
  • яєчний жовток 1 шт.
  • цукор 180 г
  • сіль 2/3 ч.л.
  • ванільний цукор 15 г
  • борошно 300 г
  • цедра лимона 1 шт.
  • яєчний білок 1 шт.
  • цукрова пудра 100 г
  • сік лимона 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для приготування опари нагрійте молоко до 37-40 градусів. Розчиніть в ньому цукор, дріжджі і борошно. Залиште в теплому місці на 15 хвилин. Я наливаю в кухоль окріп і ставлю його разом з мискою, в якій роблю опару, в мікрохвильову піч, вона прекрасно тримає тепло! Опара вважається готовою, коли поверх рідини з’являється пишна дріжджова шапочка. Це означає, що дріжджі активні і тісто добре підійде. Крок 2 Для тесту необхідно збити яйця і жовток разом з цукром до пухнастою білою маси, близько 3-4 хвилин. Сир перетріть через дрібне сито. Вершкове масло розтопіть. Додайте сир, вершкове масло, сіль, ванільний цукор і цедру лимона до яєчної суміші. Добре перемішайте. Додайте опару і просіяне борошно. Замісити липке, в’язке тісто. Найзручніше це зробити в міксері, насадкою «Лопата», але якщо такого немає, то тісто чудово замішується дерев’яною ложкою. Викладіть тісто в форми для випікання, наповнюючи їх на 1/2 висоти. Накрийте сухим чистим рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години. Обсяг тесту має збільшитися вдвічі. Випікайте паски в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Потім зменшіть жар до 180 градусів, і печіть паски 30-60 хвилин до готовності. Готовність перевіряйте сухий шпажкою, вона повинна виходити з готового паски сухий. Крок 3 Готові паски остудіть і покрийте білковою глазур’ю. Холодний білок збити до пишної піни. Не припиняючи збивати, поступово додайте в білок лимонний сік і цукрову пудру. Повинна вийти густа, трохи в’язка глазур. Крок 4 Прикрасьте паски на свій смак: кондитерської посипкою, тертим шоколадом, нарубаними горіхами або сухофруктами, цедрою лимона. Господині на замітку

Якщо під час випічки верхівка паски вже зарум’яниться, а сам він ще сирий всередині, то накрийте верх паски фольгою.

0/5 (0 Reviews)