ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Пропоную рецепт паски на вершках і без масла за рецептом Олександра Селезньова.

Святкові страви до великоднього столу

Інгредієнти

  • Яйця – 3 шт
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Борошно – 2 склянки
  • Дріжджі живі – 25 гр
  • Сіль – 1 щіпку
  • Ізюм – 100 гр
  • Цукрова пудра – 200 гр
  • Посипання кондитерська

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Зробити опару: пакетик сухих дріжджів розчинити в 1/2 склянці теплого молока, додати 1 ст.л. цукру і 2 ст.л. муки. Залишити на 30 хвилин в теплому місце, щоб дріжджі заграли. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Тим часом просіяти борошно. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

2 яйця і 1 жовток збити з цукром і сіллю в пінку. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Додати опару, що підійшла. Розмішати. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Додати склянку борошна, потім влити вершки. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Додати решту борошна. Тісто не повинно бути густим, має стікати з ложки. Залишити тісто для підйому на годину-півтори в теплому місці, накривши попередньо плівкою. Крок 7

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Після того як тісто підійшло, обминути його і вмішати родзинки або цукати. Викласти в кулічніцу, дати ще раз підійти протягом 30 хвилин. Крок 8

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ВІД СЕЛЕЗНЬОВА

Випікати паску близько години при t-180 *. Зверху полити цукровою помадкою. Для помадки яєчний білок збити з цукровою пудрою (за бажанням додати барвник). Зверху прикрасити кондитерської посипкою. Смачного!

0/5 (0 Reviews)