КУЛИЧ НА ОПАРІ

Паска на опарі завжди виходить особливо повітряним і ніжним & mdash; яким і повинен бути за всіма правилами. Тому не полінуйтеся зробити її! Тим більше що безопарний спосіб приготування займе у вас значно більше часу, адже якщо ви поєднуєте воєдино відразу всі інгредієнти тесту, то тим самим пристойно ускладнюєте дріжджів роботу. Їм доведеться неабияк постаратися, тому будьте готові витратити на очікування не менше 5 годин. У випадку з паскою на опарі все пройде швидше і легше, і в результаті головне блюдо пасхального столу матиме чудовий зовнішній вигляд і відмінний смак.

 КУЛИЧ НА ОПАРІ

Інгредієнти

  • сухі дріжджі – 25 г
  • цукор – 220 г
  • молоко – 125 мл
  • борошно – 700 г
  • яйця – 5 шт .
  • сіль – на кінчику ножа
  • коньяк або ром – за бажанням
  • вершки (22%) або сметана (30%) – 250 мл
  • родзинки – 200 г
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • білок – 1 шт.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • цукрова пудра – 200 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ НА ОПАРІ

Приготуйте опару. Для цього в мірний глечик ємністю 1 л насипте дріжджі. Додайте 20 г цукру, тепле молоко і 40 г борошна. Ретельно перемішайте і залиште на 20 хвилин. Крок 2

КУЛИЧ НА ОПАРІ

Для тесту паски в мисці або каструлю ємністю не менше 3 л злегка збийте вінчиком 5 яєць з цукром, що залишився. Зверху просійте борошно і сіль. Ретельно перемішайте. Крок 3

КУЛИЧ НА ОПАРІ

В отриману масу додайте опару. Можна влити ром або коньяк (це поліпшить підйом тесту і надалі збільшить термін зберігання паски. Вимішуйте близько 5 хвилин. Крок 4

Поступово влийте вершки або додайте сметану. Вимішуйте тісто для паски не менше 10 хвилин. Накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. крок 5

КУЛИЧ НА ОПАРІ

Ізюм для паски промийте і залийте теплою водою. Залиште на 15 хвилин, потім відкиньте на друшляк і обсушити, розклавши на паперовому рушнику. Цукати дрібно наріжте. Крок 6 Тісто для паски обомніте. Додайте підготовлені родзинки, цукати і перемішайте. Долоні змастіть рослинною олією і розділіть тісто на частини за кількістю форм для пасок. Крок 7 Розкладіть тісто для паски за формами не більше ніж на третину висоти. Накрийте чистими рушниками і залиште в теплому місці не менше ніж на 1 годину для підйому. Крок 8 Духовку нагрійте до 180 ° C. Випікайте паски близько 40 хвилин. Дайте їм трохи охолонути, потім вийміть з форм і покладіть на решітку на бік. Прикрийте рушником і дайте охолонути, Крок 9 Для глазурі збийте міксером білок, лимонний сік і цукрову пудру до отримання пишної маси однорідної консистенції. Покрийте нею паски і прикрасьте за бажанням. Корисна порада

Готовність паски на опарі перевіряйте дерев'яною довгою шпажкою. Робіть це тільки після того, як переконаєтеся, дивлячись у віконце духовки, що паску піднявся і грунтовно підрум'янився: раніше відкривати дверцята ні в якому разі не можна, інакше він осяде. Вставте шпажку в паску і вийміть. Якщо суха & mdash; він готовий.

До речі

Для приготування паски на опарі ви можете використовувати не сухі, а свіжі дріжджі. Кількість їх легко розрахувати, помноживши зазначені в рецепті 25 грамів на два. Тобто, для тесту такого паски вам буде потрібно 50 грамів свіжих дріжджів.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)