БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

пасочки за старовинним бабусиним рецептом виходять завжди повітряними, ніжними і смачними. Так як тісто на паски досить рідке, здоба виходить дуже ніжною і легко деформується. Тому краще випікати паски невеликого розміру. Використовувати на кухні аксесуари бренду Joseph Joseph одне задоволення.
Мрію щоб на моїй кухні з'явився стильний набір мисок і мірних ємностей Nest 9 Plus Sky.

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • борошно 500 г
  • дріжджі швидкодіючі 7 г
  • цукор 175 г
  • молоко 250 мл
  • масло вершкове 150 г
  • жовтки яєчні 5 шт.
  • білок яєчний 1 шт.
  • цукрова пудра 200 г
  • лимонний сік 1 ч.л.

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Підготувати необхідні продукти. Замість цукатів можна використовувати горіхи або сухофрукти. Якщо використовуєте свіжі дріжджі, збільште кількість в три рази. Борошно попередньо двічі просіяти через сито. Крок 2

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Для опари підігріти третю частину молока, додати дріжджі і 1 ст. л. муки. Розмішати до повного розчинення дріжджів. Накрити посуд плівкою і прибрати в тепле місце до утворення на поверхні пінної шапочки. Крок 3

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Окремо збити м'яке вершкове масло, цукор і жовтки. Крок 4

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Ввести в опару масляну суміш і залишити в теплому місці на годину для підйому, попередньо накривши посуд плівкою або серветкою. Крок 5

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Коли маса збільшиться в розмірах, влити молоко, що залишилося, всипати борошно і замісити тісто. Місити тісто не менше 20 хвилин. Крок 6

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Накрити тісто плівкою і залишити підходити в теплому місці. Крок 7

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

В підійшло тісто додати цукати і добре його перемішати, дати час підійти йому вдруге. Крок 8

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Розділити тісто на шість частин і розкласти по формах (на 1/3 частину). Накрити форми серветкою і дати ще тесту піднятися в формах. Крок 9

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Випікати паски в розігрітій до 180 ° C духовці хвилин 45-60. Час випічки залежить від величини пасок. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної лучинки. Для уникнення підгоряння верху в кінці випікання паски можна прикрити пергаментом. Дати паскам трохи охолонути і звільнити їх від форми. Крок 10

БАБУШКІН ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Поки паски відпочивають, приготувати глазур. Для цього збити білок з цукровою пудрою і соком лимона. З даної кількості виходить досить густа глазур. Якщо бажаєте зробити її рідшою, додайте меншу кількість цукрової пудри.

0/5 (0 Reviews)