пасочки за старовинним бабусиним рецептом виходять завжди повітряними, ніжними і смачними. Так як тісто на паски досить рідке, здоба виходить дуже ніжною і легко деформується. Тому краще випікати паски невеликого розміру. Використовувати на кухні аксесуари бренду Joseph Joseph одне задоволення.
Мрію щоб на моїй кухні з'явився стильний набір мисок і мірних ємностей Nest 9 Plus Sky.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- борошно 500 г
- дріжджі швидкодіючі 7 г
- цукор 175 г
- молоко 250 мл
- масло вершкове 150 г
- жовтки яєчні 5 шт.
- білок яєчний 1 шт.
- цукрова пудра 200 г
- лимонний сік 1 ч.л.
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Підготувати необхідні продукти. Замість цукатів можна використовувати горіхи або сухофрукти. Якщо використовуєте свіжі дріжджі, збільште кількість в три рази. Борошно попередньо двічі просіяти через сито. Крок 2
Для опари підігріти третю частину молока, додати дріжджі і 1 ст. л. муки. Розмішати до повного розчинення дріжджів. Накрити посуд плівкою і прибрати в тепле місце до утворення на поверхні пінної шапочки. Крок 3
Окремо збити м'яке вершкове масло, цукор і жовтки. Крок 4
Ввести в опару масляну суміш і залишити в теплому місці на годину для підйому, попередньо накривши посуд плівкою або серветкою. Крок 5
Коли маса збільшиться в розмірах, влити молоко, що залишилося, всипати борошно і замісити тісто. Місити тісто не менше 20 хвилин. Крок 6
Накрити тісто плівкою і залишити підходити в теплому місці. Крок 7
В підійшло тісто додати цукати і добре його перемішати, дати час підійти йому вдруге. Крок 8
Розділити тісто на шість частин і розкласти по формах (на 1/3 частину). Накрити форми серветкою і дати ще тесту піднятися в формах. Крок 9
Випікати паски в розігрітій до 180 ° C духовці хвилин 45-60. Час випічки залежить від величини пасок. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної лучинки. Для уникнення підгоряння верху в кінці випікання паски можна прикрити пергаментом. Дати паскам трохи охолонути і звільнити їх від форми. Крок 10
Поки паски відпочивають, приготувати глазур. Для цього збити білок з цукровою пудрою і соком лимона. З даної кількості виходить досить густа глазур. Якщо бажаєте зробити її рідшою, додайте меншу кількість цукрової пудри.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!