Наближається світле свято & ndash; Пасха, тому кожна господиня хоче приготувати найважливіший рецепт цього свята & ndash; паску. Мої паски трохи незвичайні, але дуже смачні, пухнасті і м'які. На такому тесті, я готувала паски з двома начинками: з апельсиновим кремом і шоколад з вишнею.
Я переглянула величезний каталог аксесуарів бренду Joseph Joseph і дуже сподобався стильний і зручний контейнер з пресом Titan 20 л нержавіюча сталь, набір ножів Elevate & trade; Knives Bamboo в підставці з бамбука, набір ножів Elevate & trade; Carousel в підставці і набір обробних дощок Index бамбук. Такі аксесуари для кухні, мрія кожної господині.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
Апельсиновий крем:
- апельсин (великий) – 1 шт.
- масло вершкове – 20 г
- цукор – 20 г
- яйце – 1 шт.
- жовток яєчний – 1 шт.
- борошно – 1 ст.л.
- ванільний цукор (пакетик) – 1 шт.
Глазур:
- білок яєчний – 1 шт.
- цукрова пудра – 0 , 5 стакан (а)
- сіль – 1 щіпка (і)
- кислота лимонна – 1 щіпка (і)
Тісто:
- дріжджі сухі – 5 г
- борошно (+80 гр. додатково) – 320 г
- молоко (тепле) – 150 мл
- цукор – 90 г
- вершкове масло або маргарин – 60 г
- ванільний цукор (пакетик) – 1 шт.
- яйце (65 гр.) – 1 шт.
- сіль – 0,5 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготовим опару. Просеем через сито 320 г борошна. 2 ст. ложки борошна, змішуємо з 1 ст. л. цукру і дріжджами. Крок 2
Додаємо тепле молоко (60 мл) і перемішуємо, накриваємо миску блюдцем. Ставимо миску з опарою в тепле місце до утворення пінної шапочки (~ 20 хв.). Крок 3
Приготовим тісто. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовці. Додаємо цукор, що залишився і тепле молоко, сіль і ванільний цукор, перемішуємо. Крок 4
Потім додаємо 1 яйце і збиваємо вінчиком. Крок 5
У масляну суміш виливаємо пишну опару і добре перемішуємо. Крок 6
У рідку суміш, втручаємося решту борошна від 320 грам і замішуємо м'яке і липке тісто. Це тісто для паски, і паску виходить трохи вологим і дуже смачним. Можна додати підготовлені сухофрукти. Крок 7
Якщо ви любите більш сухі паски, додайте ще 80 грам борошна. У мене паски з начинкою, і я додавала борошно, зручніше формувати паски. Крок 8
Викладаємо тісто з доданою борошном 80 грам на стільницю і замішуємо тісто, хвилин 5. Крок 9
Тісто виходить м'яке, пластичне і не липнуче до рук. Крок 10
Змащуємо суху і чисту миску рослинним маслом, кладемо тісто. Накриваємо миску плівкою і відправляємо в тепле місце для збільшення тесту в 2,5 рази (~ 1 годину). Крок 11
Приготовим апельсиновий крем. З 1 апельсина (великий) знімаємо цедру ~ 1 ст. ложка і видавлюємо сік 150 мл. Пропускаємо сік через сито. Крок 12
В окремій мисці збиваємо вінчиком 1 яйце і 1 жовток. Білок піде на декор (прибираємо його в холодильник). Додаємо ванільний цукор. Збивати яйця обов'язково, щоб не вийшов замість крему омлет. Крок 13
Виливаємо сік в невелику каструлю або сковороду з товстим дном і додаємо цедру. Відправляємо сюди ж шматочок вершкового масла, цукор і збиту яєчну суміш. Крок 14
Ставимо каструлю (або сковороду) на слабкий вогонь і періодично перемішуємо масу віночком. Як тільки маса починає густіти, додаємо 1-2 ст. л. борошна і перемішуємо. Як дізнатися, що крем готовий, беремо силіконову лопатку і протягаємо крем по дну до краю сковороди. Залишається чиста смуга без крему на сковороді, значить крем готовий! Крок 15
Перекладаємо крем в чашу і збиваємо блендером. Отримуємо ніжний апельсиновий крем. Смак апельсина і аромат ванілі приголомшливий! Крок 16
Готове тісто відправляємо на стільницю. Стільницю НЕ пріпиляем борошном. Крок 17
обминають тісто і ділимо на 4 частини. Вага тесту для однієї формочки ~ 170-180 грам. Одну частину тіста беремо, решта накриваємо рушником, щоб не обвітрилося. Крок 18
Кожен шматочок тіста (по черзі), розгортаємо в прямокутник 27 * 17 см і змащуємо апельсиновим кремом (2 ст. л.). Край прямокутника, залишаємо без змащення (~ 2 см). Крок 19
З двох сторін (довгих), акуратно підгинає і приминає тісто, щоб не пройшов повітря. Інакше паски будуть порожні. Крок 20
З одного боку прямокутника, починаємо згортати тісто, трохи притискаючи, щоб не пропустити повітря. Крок 21
Потім підгинаємо край тесту до рулету, другу сторону. Крок 22
Вийшло 4 заготовки паски. Крок 23
Беремо підготовлені формочки для випічки і розкладаємо заготовки. Папір маслом не змащуємо, дно форми закриваємо кружечком з паперу. У мене 4 формочки по 400 мл кожна. Крок 24
Ставимо формочки в в тепле місце на растойку до збільшення в 2 рази. Верх закриваємо папером або легкої ганчіркою. Я розтає тісто в духовці при температурі 40 ° С Крок 25
Ставимо формочки в добре розігріту до 180 ° С духовку, хвилин на 10. Потім зменшуємо температуру до 160 С і допікаємо 40 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Крок 26
Готові і остиглі паски витягаємо з формочок. Крок 27
Кладемо паски на бочок і накриваємо рушником. Не забуваємо їх перевертати. Крок 28
Для прикраси пасок, приготуємо глазур. Беремо білок і збиваємо його з маленької дрібкою солі до пінистої шапочки. Потім по 1 ст. л. додаємо цукрову пудру. Збиваємо на початку на 1 швидкості міксера, а коли втрутився всю цукрову пудру, додаємо дрібку лимонної кислоти і включаємо 2-3 швидкість міксера. Крок 29
Більш стійкі глазур (білковий крем), можна приготувати точно так же, тільки на пару. Ставите миску зі збитим білком на парову баню і додаєте на 1 швидкості (міксера) цукрову пудру. Як тільки весь цукор додали, переключаєте міксер на 2-3 швидкість і збиваєте до стійких піків, хвилин 10. Дивіться фото, ось такий повинен бути дзьобик. Дно миски не торкається з водою! Харчові барвники додаєте в готовий крем. Крок 30
Коли паски повністю охололи, прикрашаємо верх глазур'ю і декором. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!