КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Крім традиційних пасок на свято Пасхи можна спекти пасхальний кекс. & Nbsp;

 КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

 КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • тісто:
  • вершкове масло 200 г
  • цукор 1.5 стакан (а)
  • яйця 3 шт.
  • жовток 1 шт.
  • борошно 3 стакан (а)
  • густа сметана 20% 1.5 стакан (а)
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> какао 4 ст.л.

  • чорнослив 150 г
  • суміш цукатів 150 г
  • мелена кориця 1 ч.л.
  • сода 0.5 ч.л.
  • ванілін 1 щіпка (і)
  • рослинне масло для форми 1 ч.л.
  • шоколадна глазур:
  • сметана 3 ст.л.
  • цукор 3 ст.л.
  • какао 3 ст.л.
  • вершкове масло 100 г
  • білкова глазур:
  • білок 1 шт.
  • цукрова пудра 0.5 стакан (а)
  • лимонний сік 1 ч.л.
  • для прикраси:
  • кондитерська посипання
  • цукати

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Вершкове масло розтопити, додати какао, цукор, сметану, перемішати. Крок 2

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Одне яйце розділити на білок і жовток. Для цієї процедури мені б дуже знадобився такий аксесуар Joseph Joseph як “Набір мисок + відділювач білка Nest”. Білок покласти в холодильник до використання. Три яйця і жовток збити. Крок 3

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Збиті яйця додати до шоколадної маси, перемішати. Крок 4

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Всипати соду, борошно, перемішати. Крок 5

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Горіхи подрібнити в крупну крихту і злегка обсмажити на сухій сковороді. Крок 6

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Чорнослив розпарити в окропі протягом 5 хв, обсушити, нарізати шматочками. Крок 7

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Цукати дрібно нарізати. Крок 8

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Додати в тісто горіхи, чорнослив, цукати, ванілін і корицю, перемішати. Форму для кексу змастити рослинним маслом, викласти тісто і випікати при 180 ° С 50 – 60 хв. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Якщо виходить сухою – значить, кекс готовий. Готовий кекс вийняти з духовки, викласти з форми і повністю остудити. Крок 9

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Для шоколадної глазурі вершкове масло розтопити. Крок 10

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Додати сметану і какао з цукром. Перемішати суміш і довести до кипіння. Теплої глазур'ю полити остиглий кекс. Крок 11

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Для білкової глазурі збити цукрову пудру з білком і лимонним соком. На остигнула шоколадну глазур викласти білкову глазур. Крок 12

КЕКС ВЕЛИКОДНІЙ

Прикрасити кекс цукатами і посипкою у вигляді золотих кульок. Смачного!

0/5 (0 Reviews)