ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ПО РЕЦЕПТОМ ОЛЬГИ МАТВІЙ

Паски за рецептом каналу Ольги Матвій: мені подобається цей автор, тому що вона весела і мила, але за її рецептом вирішила приготувати вперше. В результаті вийшли паски (пасочки) від яких я зовсім не в захваті, але я вирішила не покладатися тільки на свій смак і вирішила роздати по пасочки знайомим і що ви думаєте? Усім сподобалося, абсолютно всі були від них в захваті, але хочу зауважити, що ці люди завжди купують паски в магазині, а так само ніколи не пробували краффіни за рецептом Люда ізі кук. Тому я вирішила випустити це відео, тому що рецепт нормальний, а можливо кому то він здасться найкращим. Далі я привожу рецепт як зазначено у автора і в дужках внесу свої зміни, з якими я можливо, наважуся зробити в наступний раз.

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ПО РЕЦЕПТОМ ОЛЬГИ МАТВІЙ

Зустрічаємо Пасха красиво x

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ПО РЕЦЕПТОМ ОЛЬГИ МАТВІЙ

Інгредієнти

  • борошно 1400 г
  • яйця – 8 шт.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Тепле вершкове масло або маргарин – 250 г (я б використовувала виключно вершкове масло 82%, з таким маслом випічка набуває багатий вершковий смак)
  • Сметана – 0,5 л
  • Цукор – 450 г
  • Ванільний цукор – 3 пакетика
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 15 г (або свіжі 50 г)
  • Борошно – 1400 г (у мене пішло 1500 г, в рецепті допускається до 1600 г)
  • Ізюм – 250 г

прикраса: < ul>

  • Білок – від 4 яєць
  • Цукор – 200 г (я брала цукрову пудру і ні краплі не пошкодувала)
  • Лимонна кислота – щіпка
  • Сіль – щіпка
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ ПО РЕЦЕПТОМ ОЛЬГИ МАТВІЙ

    Розбиваємо яйця і перемішуємо їх віночком, далі додаємо тепле молоко і перемішуємо, потім додаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо, далі додаємо сметану і перемішуємо, потім цукор і сіль і перемішуємо. Крок 2 Сухі дріжджі змішуємо з борошном і поступово додаємо в приготовлену суміш і після кожного додавання перемішуємо вінчиком, до тих пір поки заважати стане важко. В кінці замішуємо тісто рукою і продовжуємо вимішувати ще хвилин 7. Крок 3 Накриваємо кришкою ємність з тістом або загортаємо в плівку і відправляємо на годину в тепле місце. Через годину осадити тісто і знову прибрати в тепле місце (далі на відео Ольга Матвій каже, що осадити потрібно всього 2 рази, а потім показує як вона осаджує в 3й раз, тому слідуючи рецепту я так само осаджують тісто 3 рази з проміжками 40-50 хвилин). Крок 4 Готуємо форми, змащуємо форми рослинним маслом, потім змащуємо маслом руки і викладаємо тісто за формами заповнюючи кожну на половину або навіть трохи менше половини. (В паперових формах виходить зовсім погано, так як випічка вийде м'якою і вологою, при натисканні не повертається ту ж форму), заповнені форми накриваємо рушником і залишаємо на годину. Крок 5 Випікаємо паски на 180 • З 40 – 50 хвилин. Автор рекомендує знизити температуру до 160 • З якщо почнуть горіти. Але я цього не робила, у мене не горіли. Крок 6 Дістаємо паски і даємо охолонути, поки остигають робимо гоголь-моголь. Для цього відокремлюємо білки від жовтків, в білки додаємо дрібку солі і збиваємо до білої маси, далі додаємо дрібку лимонної кислоти і збиваємо далі, в кінці висипаємо цукрову пудру і знову збиваємо. Готово. Крок 7 Остигнули паски змащуємо білої пишної масою і прикрашаємо присипками. Готово!

    0/5 (0 Reviews)