Напередодні великодніх приготувань кожна господиня продумує варіанти великодніх прикрас – як красиво сервірувати святковий стіл і подати великодні частування. Така їстівна великодній кошик – відмінний варіант для подачі випічки або крашанок.
Зустрічаємо Пасха красиво
Інгредієнти
- борошно 300 г
- яйце куряче 1 шт.
- вода 200 мл
- дріжджі сухі 5 г
- цукор 20 г
- сіль 1 щіпка (і)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Змішати в 50 мл теплої води сухі дріжджі. Додати цукор і 1 ст. л. муки. Перемішати і поставити в тепле місце хвилин на 10. Крок 2
Дріжджі повинні добре піднятися шапочкою. Крок 3
Перелити дріжджі в миску, влити решту теплої води, змішаної з 0,5 ч. л. солі, додати цукор і частинами всипати борошно. Крок 4
Замісити тісто. Змастити руки олією і ретельно вимісити тісто. Потім сформувати колобок і помістити в миску, змащену олією. Накрити серветкою і поставити в тепле місце приблизно на годину. Крок 5
Поки тісто підходить, підготувати форму для випічки. Для цього підійде будь-яка вогнетривка посуд. Обтягнути фольгою і змастити олією. Крок 6
Тісто, що підійшло обмять, розкачати в пласт товщиною 0,5 см і спочатку вирізати два кола діаметром, рівним дну форми нашої чаші. Час, що залишився тісто нарізати на смужки шириною в 1 см. Спочатку на чашу покласти одне коло. До нього прикріпити смужки, покладені по колу навскоси. Крок 7
Потім так само по колу укласти смужки, але в зворотному напрямку. Зверху все накрити другим колом з тіста. Краї добре закріпити. Низ чаші оформити джгутом, скрученим зі смужок тіста. Чашу змастити збитим яйцем і поставити в розігріту до 180 ° C духовку приблизно на 25-30 хвилин до рум’яного кольору. Крок 8
Готову чашу добре остудити і потім акуратно звільнити від форми і фольги. Крок 9
Наша їстівна пасхальна чаша готова! Крок 10
Тепер можна укласти великодні частування і подати до святкового столу!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!