БАКИНСЬКИЙ Плов З СУХОФРУКТАМИ

Бакинський плов з сухофруктами & mdash; один з видів цього знаменитого блюда, причому не найпопулярніший. Адже що ми відразу уявляємо, якщо чуємо назву? Величезне візерункове блюдо, на якому нудиться в очікуванні гора золотистого рису з морквою, на якій царствено розташувалися великі шматки баранини і розпарені головки часнику. Нічого подібного ви не знайдете в плові бакинському, який готується з куркою і сухофруктами, а подається на стіл з підсушеної яєчнею. Однак така версія цілком має право на існування, завдяки особливо вишуканого смаку і & hellip; більше легку засвоюваність! Тому бакинський плов з сухофруктами цілком можна подати на вечерю, не думаючи про проблеми зі сном або про зайві кілограми.

 БАКИНСЬКИЙ Плов З СУХОФРУКТАМИ

Інгредієнти

  • довгозерний рис (басматі) – 680 г
  • питна вода – 2 л 380 мл
  • топлене масло – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив, інжир) – 500 г
  • курка – 1 шт.
  • велика ріпчаста цибулина – 1 шт.
  • зіра – 1 ст. л.
  • барбарис – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Підготуйте рис для бакинського плову з сухофруктами. Ретельно промийте його в декількох водах і обсушити, розклавши на великому дрібному ситі. У каструлі закип'ятити воду і додайте в неї 2 ч. Л. солі. Крок 2 В каструлю з киплячою водою всипте рису і варіть його до тих пір, поки він не стане м'яким. Це може зайняти близько 10 хвилин. Відкиньте рис на дрібне сито і дайте стекти зайвої рідини. Крок 3 Казан або товстостінну каструлю для плову змастіть невеликою кількістю топленого масла. Яйця збийте і вилийте в казан. Туди ж викладіть шарами рис, поливаючи кожен топленим маслом (всього повинно піти близько 150 г). Крок 4 Щільно закрийте казан кришкою і готуйте на мінімальному вогні протягом 20-25 хв., Поки на дні ємності не утворюється хрустка яєчна скоринка. Зніміть казан з вогню і укутайте в ковдру. Крок 5 Сухофрукти для бакинського плову вимийте, висушіть і обсмажте протягом 5 хвилин на 3 ст. л. топленого масла. Влийте 380 мл окропу, покладіть зиру і барбарис. Гасіть на середньому вогні до м'якості (в сковороді повинна залишатися фруктова підлива). Крок 6 Курку крупно наріжте. Лук порубати і смажте разом з птахом на останньому топленому маслі в окремій сковороді на невеликому вогні до повної готовності (30-40 хвилин). Крок 7 Перед подачею викладіть рис гіркою на підігріте велике блюдо. Зверху розподіліть розламану яєчну кірку і шматки курки з цибулею. Сухофрукти можна подати окремо або розкласти по колу страви. Корисна порада

Щоб надати рису для бакинського плову з сухофруктами красивий золотистий колір, додайте в нього при варінні трохи шафрану. Правда, ця спеція задоволена дорога, тому її можна замінити меленої куркумою.

До речі

Якщо курка для плову в процесі смаження почне підгоряти, влийте в ємність трохи води або підливи, яка утворилася від гасіння сухофруктів з прянощами.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)