Печінка була і залишається одним з найпопулярніших продуктів. До речі, до страв з печінки найкраще підходять легкі овочеві гарніри або ніжне картопляне пюре.
Інгредієнти
- сіль – за смаком
- лавровий лист (маленький) – 2 шт.
- коньяк – 2 ст. л.
- яйце велике – 3 шт.
- 4 горошини запашного перцю
- масло вершкове – 100 г
- 1 кг яловичої печінки
Для майоранового масла:
- масло вершкове – 200 г
- 40 г свіжого майорану
- 2 ч. Л. готової гірчиці
Покроковий рецепт приготування
Для приготування майоранового масла розм'якшити вершкове масло, розтерти його дочиста, додати гірчицю і дуже дрібно посічену зелень. Все ще раз збити і охолодити. Яйця зварити круто. Яловичу печінку порізати на невеликі шматки довільної форми і опустити в воду, закип'ятила з лавровим листом і запашним перцем. Відварити печінку до зміни кольору. Пропустити печінку і яйця кілька разів через м'ясорубку, спочатку з великої, потім з дрібними гратами, поступово додаючи при цьому розм'якшене вершкове масло, коньяк і сіль за смаком. Вимісити як слід отриману масу, потім розподілити по пергаментному папері або фользі. Намазати на шар печінкового паштету охолоджене майорановой масло, згорнути у вигляді рулету, потім охолодити протягом години. Нарізати рулет на скибочки товщиною 1 см і подати як закуску.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!