Рулет зі шпинату

Такий рулет з шпинату цілком можна подати не тільки на повсякденний, але і на святковий стіл, настільки він смачний, ніжний і красивий. Приготування цієї страви не викличе особливих труднощів, якщо ви будете строго слідувати вказівкам рецепта. Найголовніше & mdash; & Laquo, не перемісити & raquo; шпинатну масу, яка після випікання перетвориться в основу рулету, інакше вона стане менш повітряної і ніжною. Якщо ви впораєтеся з цим завданням, все інше піде як по маслу. До речі, якщо готовий рулет з шпинату проведе в холодильнику не пару годин, а цілу ніч, смак його покращиться, та й на розрізі закуска буде виглядати гарніше.

Інгредієнти

  • шпинат – 400 г
  • яйця – 5 шт.
  • сир – 200 г
  • борошно – 3 ст. л.
  • напівтвердий сир – 150 г
  • твердий сир – 50 г
  • в'ялені томати – 10-12 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Підготуйте шпинат для рулету: переберіть і видаліть грубі стебла. Потім листя вимийте, опустіть на 2 хвилини в киплячу підсолену воду і шумівкою перекладіть в миску з крижаною водою. Крок 2

Рулет зі шпинату

Яйця для рулету розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник до використання. Шпинат відіжміть і перекладіть в чашу блендера. Додайте жовтки, 1 ст. л. сиру і борошно. Подрібніть блендером і перекладіть в миску. Крок 3

Рулет зі шпинату

Охолоджені білки збийте вінчиком або міксером в міцну піну. З'єднайте з шпинатній масою, посоліть, поперчіть і дуже обережно перемішайте лопаткою. Духовку нагрійте до 190 & deg; C. Крок 4

Рулет зі шпинату

Деко вистелити папером для випічки з силіконізовані покриттям. Розподіліть по ній шпинатну масу, розрівняйте і випікайте близько 15 хвилин. Крок 5

Рулет зі шпинату

Обидва види сиру окремо натріть: напівтвердий сир – на середній тертці, твердий – на дрібній. Твердий сир розподіліть по аркушу паперу для випічки. Викладіть на нього випечений пласт шпинату так, щоб папір, на якій він випікався, виявилася зверху. Акуратно зніміть її. Крок 6

Рулет зі шпинату

Що залишився сир перемішайте з напівтвердих сиром. Трохи посоліть і поперчіть. Намажте сумішшю шпинатний лист. Зверху рівномірно розподіліть томати. Поверніть рулетом. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 1-2 години. Корисна порада

Замість в'ялених томатів в рулет з шпинату можна покласти запечений і очищений від шкірки солодкий перець. Обов'язково приправте його свіжомеленою перцем і сіллю, а також збризніть хорошим оливковою олією.

До речі

Сир для начинки рулету зі шпинату вибирайте більш ласий (9-18%). А перед тим, як з'єднувати його з сиром, обов'язково протріть & nbsp; через дрібне металеве сито, щоб позбутися від грудочок.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)