Баранов ніжки, начинені фісташками і ЗЕЛЕННЮ

Бараняча нога на столі – це до свята. А сезон баранини – завжди свято. & Nbsp; Якщо буде потрібно гарнір, всередину баранячої ноги можна викласти начинку із сухофруктів або крупи з прянощами.

 баранів ніжки, начинені фісташками і ЗЕЛЕННЮ

Інгредієнти

  • 1 задня бараняча ніжка вагою 2-2,2 кг
  • 200 г очищених фісташок
  • 1 невеликий пучок чебрецю
  • 1 невеликий пучок розмарину
  • 150 г петрушки кучерявої
  • 100 г маринованого зеленого перцю горошком або каперсів
  • 3-4 зубчики часнику
  • 120 г топленого масла
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Почніть готуєте за 24-48 год до подачі. Зніміть з 4-5 стебел чебрецю і 1 стебла розмарину листочки. Очистіть 3-4 зубчики часнику. Розтопіть топлене масло, змішайте з часником, чебрецем і розмарином і подрібніть блендером до однорідності. Крок 2 Акуратно надріжте більш товсту частину баранячої ніжки (стегно) уздовж кістки. Підрізаючи м'ясо навколо кістки і суглобів коротким гострим ножем, вийміть цю кістку. Кость гомілки залиште. Крок 3 Натріть м'ясо з усіх боків спочатку сіллю і перцем, потім маслом з травами і часником. Загорніть ніжку в пергамент і покладіть в холодильник на 24-48 год. Вийміть з холодильника за 2 год до початку приготування. Крок 4 У петрушки і залишився чебрецю видаліть стебла. Грубо порубати зелень і покладіть в блендер або кухонний комбайн. Додайте фісташки і приблизно 0,5 ч. Л. солі. Поперчіть. Використовуючи пульсовий режим, короткими включеннями мотора подрібніть суміш у крихту. Викладіть суміш з блендера, додайте маринований перець або каперси, перемішайте. Крок 5 Розігрійте духовку до 120 ° С. Нафаршіруйте фісташково-трав'яний масою внутрішню частину баранячої ніжки, де була кістка. Закрийте розріз і обв'яжіть стегно кулінарним шпагатом. У великій сковороді розігрійте трохи залишився топленого масла з травами і часником. На сильному вогні обсмажте стегнову частину з усіх боків до легкої рум'яної скоринки. Крок 6 Застеліть деко пергаментом, викладіть по центру розмаринові гілочки, на них укладіть баранячу ніжку. Закрийте фольгою і поставте в духовку на 4 ч. Збільшіть температуру до 230 ° С, зніміть фольгу, полийте ніжку утворився в листі соком, запікайте 7-10 хв. Ніжку можна приготувати за 4-6 год до подачі – тоді перед подачею розігрійте духовку до 240 ° С і поставте туди баранину без фольги на 15 хв. Подавайте баранину дуже гарячою, нарізавши на шматки.

0/5 (0 Reviews)