Ми звикли готувати шашлики, нанизуючи на шампури м'ясо з цибулею і помідорами. Пропонуємо спробувати новий варіант з яблуками, виходить дуже смачно
Інгредієнти- 900 г м'якоті свинячої лопатки з жирком
- 4 міцних кисло-солодких яблука
- 300 мл яблучного соку
- половина середнього лимона
- 4 ст. л. діжонськой гірчиці
- 4 лаврові листки
- 1 ст. л. суміші запашного і чорного перцю горошком
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З лимона зніміть цедру дрібної теркою, вичавіть сік. У мисці змішайте половину яблучного соку, лимонний сік з цедрою і гірчицю. Крок 2
Розтлумачте лавровий лист, запашний і чорний перець в ступці досить крупно і додайте в маринад. Перемішайте. Крок 3
м'ясо обсушити паперовими рушниками і наріжте прямокутними шматочками приблизно 4х2,5х2,5 см. Покладіть м'ясо в миску з маринадом і ретельно перемішайте руками, щоб кожен шматочок м'яса був їм покритий. Затягніть плівкою і залиште в прохолодному місці на 2-4 год. Крок 4
Розпаліть вугілля – вони повинні добре прогоріти і затягнутих сивим попелом. Яблука розрізати на четвертинки, видаліть серцевину, м'якоть нарізати поперек великими скибочками. Крок 5
Обтрусіть шматки м'яса від маринаду і нанизайте їх на шампури, чергуючи скибочками яблук (акуратно, щоб яблука не ламалися). Готуйте на вугіллі, час від часу змащуючи шашлик маринадом, приблизно 20 хв. Крок 6
У маринад додайте залишився яблучний сік, посоліть, поперчіть, прокип'ятіть суміш, 2-3 хв. Процідіть і подайте до шашлику як соус.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!