Зелені пагони спаржі & ndash; одне з перших рослин, урожай яких збирають навесні. Спаржа готується швидко, дуже корисна і смачна. Потрібно лише підібрати правильний соус, який підкреслить її ніжний смак.
Інгредієнти
- 500 г білої або зеленої спаржі
- 100 г білого хліба без кірки
- 2 великих зубчики часнику
- 4 ст. л. розтопленого вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Для заправки:
- 1 середня цибулина шалот
- сік і цедра 1 невеликого узбецького лимона
- 4-5 ст. л. оливкового масла
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігрійте духовку до 170 ° С. Наріжте хліб скибочками і запечіть на деку до золотистого кольору, 7-10 хв. Натріть часником підсушений хліб, подрібніть в блендері до утворення крихти. Крок 2 Хлібну крихту знову розкладіть на деку, збризніть 1 ст. л. розтопленого масла і запечіть ще трохи, до хрусткого стану. Трохи посоліть крихту. Крок 3 Стебла спаржі очистіть, відламавши жорсткі кінці, збризніть маслом, що залишилося, посоліть, поперчіть і викладіть на застелений пергаментом деко. Запікайте в верхній частині духовки до легкої рум'яної скоринки, приблизно 10 хв. Крок 4 Для заправки очистіть і дрібно наріжте шалот. Змішайте шалот, оливкова олія, лимонний сік і цедру. Приправте сіллю і перцем. На тарілки викладіть спаржу, полийте заправкою, посипте часниковими крихтами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!