Запечена в духовці бараняча нога завжди виглядає переконливо і солідно. Подана на стіл вона відразу заявляє про себе і про господарку теж & mdash; зрозуміло, що її готує людина щедра, гостинна і знає.
Інгредієнти
- 1 бараняча ніжка вагою до 2 кг
- 5 зубчиків часнику
- 1 великий пучок петрушки
- 4 гілочки чебрецю
- 1 гілочка розмарину
- сік і цедра 1 лимона
- 1 стакан вина
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Акуратно надріжте ніжку уздовж кістки по всій довжині. Підрізаючи м'ясо навколо кістки невеликим міцним ножем, звільніть кістка. Крок 2
Розріжте з'єднання двох кісток в суглобі і видаліть кістки (якщо хочете, кістка в нижній частині ніжки можна залишити для краси). Натріть м'ясо сумішшю лимонного соку, цедри, солі, перцю і оливкового масла, загорніть в плівку і залиште маринуватися в холодильнику на 12 год. Вийміть м'ясо за 1 год до приготування, щоб воно стало тепле до кімнатної температури. Крок 3
Роздавите, очистіть і порубаєте часник. Обсмажте його в 5 ст. л. оливкового масла до золотистого кольору, перелийте масло з часником в миску. Крок 4
У чебрецю і розмарину видаліть гілочки, листочки порубати разом з петрушкою. Змішайте рубані трави з часниковим маслом, посоліть і поперчіть. Крок 5
Розкладіть м'якоть ніжки розрізом вгору. Викладіть по центру зелену масу і скрутіть ніжку в рулет так, щоб начинка виявилася усередині. Крок 6
Обвяжіте ніжку кулінарним шпагатом. Повапните оливковою олією, покладіть на решітку, що стоїть в листі, налийте в деко вино навпіл з водою і поставте в розігріту до 250 ° С духовку. Через 10 хв. зменшіть температуру до 150 ° С і запікайте 2 ч, часто поливаючи соком з дека. Перед подачею дайте ніжці полежати на блюді під фольгою 15 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!