Оспівана класиками вітчизняної літератури, гусак вимагає певних клопотів і часу для приготування. Зате нагодувати одним гусаком можна цілу компанію навіть самих голодних гостей.
Інгредієнти
- 1 підготовлений гусак, вагою близько 4,5 кг
- 450 г чорносливу
- 1 кисло-солодке яблуко, можна мочені
- 2 цибулини
- 3 скибочки черствого білого хліба
- масло вершкове – 50 г
- цукор – 2 ст.л.
- 3 ст. л. мадери
- 2 гілочки шавлії
- шматочок свіжого імбиру довжиною 4 см
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Гуся ретельно вимити , обсушити. При необхідності обпалити. Тонким ножем проколоти в декількох місцях шкіру. Натерти сіллю і перцем. Крок 2
Яблуко і одну цибулину очистити, крупно порізати, помістити в гузку гусака разом з кількома листочками шавлії. Закріпити гузку дерев'яними шпажками. Крок 3
Частину, що залишилася цибулину очистити , дрібно нашаткувати. Чорнослив промити гарячою водою. Імбир очистити, одну половину тонко нарізати пластинками, іншу подрібнити. Хліб розкришити. Розігріти в сковороді вершкове масло. Обсмажити цибулю протягом 4 & nbsp; хв., Потім додати чорнослив, імбир, мадеру, раскрошенную хліб і залишилися листочки шавлії. Перемішати і зняти з вогню. Крок 4
Наповнити гусака з боку шиї вийшла начинкою. Закріпити розріз дерев'яними шпажками. Крок 5
Розігріти духовку до 200 & deg; С. Гуся укласти в форму для запікання, накрити листом фольги і поставити в духовку на 2 & nbsp; ч. Готувати, час від часу поливаючи соком, що виділився. Крок 6
Цукор всипати в сотейник, додати 4 & nbsp; ст. & nbsp; л. води і подрібнений імбир. Готувати, постійно помішуючи, на невеликому вогні до загусання, 8-10 хв. Вийняти гусака, змастити імбирним мармеладом, після чого повернути в духовку, не накриваючи, ще на 30 & nbsp; хв. Готового гусака витягти з духовки, накрити фольгою і дати постояти 15 & nbsp; хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!