Холодець з свинячих ніжок

Холодець & ndash; обов'язкова складова українського столу, причому & nbsp; не обов'язково святкового. Домашній недільний обід, коли за столом збирається велика & nbsp; сім'я з усіма зятями і тещами, шуринами і зовицями, кумами і кумами, & ndash; цілком достатній & nbsp; привід для того, щоб господиня з вечора приготувала холодець і поставила його в льох (ну ладно, & nbsp; в холодильник) застигати.

Інгредієнти

  • 2 кг підготовлених свинячих ніжок
  • 1 середній корінь петрушки
  • 1 велика морквина
  • 1 велика цибулина
  • 2 великих зубчики часнику
  • 1-2 лаврових листки
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • сіль

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Ніжки розріжте по суглобах, великі кістки розрубати. Складіть ніжки у велику каструлю (мінімум 5 л), залийте холодною питною водою так, щоб ніжки були закриті на 3 пальці. Крок 2 На середньому вогні доведіть до кипіння, дуже ретельно зніміть піну, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб бульйон взагалі не вирував, інакше він стане каламутним. Прикрийте каструлю кришкою і варіть, поки м'ясо не стане легко відділятися від кісток, 2,5-3 ч. Крок 3 Корінь петрушки, морква і цибулину очистіть, покладіть в каструлю з бульйоном разом з лавровим листом і горошинами чорного перцю за 1 год до готовності . Крок 4 Коли ніжки будуть готові, вийміть їх на тарілку, остудіть і відокремте м'ясо від кісток. Крок 5 Часник очистіть, дрібно порубати і додайте в гарячий бульйон. Посоліть його і доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з вогню і трохи остудіть, 20 хв. Крок 6 У глибоку форму або миски розкладіть підготовлене м'ясо. Потім процідіть бульйон через рушник або складену в декілька шарів марлю прямо в форму (миски) з м'ясом. Залиште в холодному місці для застигання на 4-6 ч. Перед подачею наріжте на порції. До речі

Найкраще для холодцю купити на ринку повністю підготовлені свинячі & nbsp; ніжки. Якщо не вдалося, озбройтесь не надто гострим ножем і дуже жорсткою щіткою, можна навіть металевою. Скоблите, скребіть і мийте ніжки, & nbsp; а потім ще раз, поки вони не почнуть блищати, як начищені. Зазвичай цей & nbsp; процес займає не менше години, принаймні при відсутності досвіду.

0/5 (0 Reviews)