БАРАНИНА запечена В листкового тіста

Авторство рецепта належить французькому шеф-кухарю Полю Бокюз. Це дуже смачне, ароматне, ефектне блюдо по справжньому здивує ваших гостей.

Оливкова настрій x Інгредієнти

  • баранина 2,5 кг
  • часник 1 шт.
  • оливкова олія Filippo Berio 4 ст.л.
  • сіль 1 ч.л..
  • чорний мелений перець 0,5 ч.л.
  • чебрець 0,5 пучок (а)
  • тісто листкове бездріжджове 0,5 г
  • жовток яєчний 1 шт.
  • маслини 10 шт.
  • томати в'ялені 10 шт.
  • зелень 1 пучок (а)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Для приготування можна використовувати лопатку або задню частину ноги. Баранячу ногу очистити від жиру і плівок. Видалити стегнову кістку, залишивши гомілкову. Крок 2

БАРАНИНА запечена В листкове тісто

Нашпигувати м'ясо зубчиками часнику. Скропити оливковою олією Filippo Berio (2 ст.л), посолити, поперчити. Руками втерти спеції по всій поверхні шматка. Обв'язати м'ясо мотузкою, щоб при запіканні воно тримало форму. Зафіксувати гомілкову кістку. Зверху на м'ясо розкласти чебрець. Крок 3

БАРАНИНА запечена В листкове тісто

Перекласти підготовлене м'ясо на деко. Запікати в розігрітій до 180-190 ° C духовці протягом 1 години. По закінчення часу дістати і звільнити її від шпагату і гілочок чебрецю. Крок 4 Для тапенади подрібнити занурювальним блендером маслини, зелень, часник (1 зубчик), оливкова олія Filippo Berio (2 ст.л.) і в'ялені томати. Листкове тісто розкачати в пласт товщиною 0,5 мм. Розподілити по ньому частина підготовленої тапінади. Іншою частиною обмазати готову баранячу ногу. Крок 5

БАРАНИНА запечена В листкове тісто

Викласти підготовлену баранину на тісто і акуратно загорнути її. Зверху тісто змастити жовтком. Запікати м'ясо в тесті 40-60 хвилин.

0/5 (0 Reviews)