БІСКВІТНИЙ ТОРТ з малиною і малиновий меренге

Ніжні коржі на згущеному молоці, вершковий крем і ароматна свіжість малини – чудове поєднання.

 БІСКВІТНИЙ ТОРТ з малиною і малиновий меренге

 БІСКВІТНИЙ ТОРТ з малиною і малиновий меренге

Малинова троянда x Інгредієнти

  • для бісквіта:
  • сметана 200 г
  • згущене молоко 190 г
  • цукор 180 г
  • яйця 2 шт.
  • борошно 190 г
  • розпушувач 1 ч.л. .
  • для крему:
  • маскарпоне 250 г
  • згущене молоко 150 г
  • для конфітюру:
  • малинове пюре без кісточок 200 г
  • цукор 80 г
  • цитрусовий пектин 4 г
  • для меренги:
  • малинове пюре без кісточок 200 г
  • цукор 175 г
  • сухий яєчний білок 20 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте малиновий конфітюр. Малину пюріруйте блендером, протріть крізь сито від кісточок. У результаті повинно вийти 200 г ягідне пюре. Доведіть його до кипіння на середньому вогні, всипте змішаний з пектином цукор. Якщо використовуєте яблучний пектин, збільште його кількість рази в 1,5. Помішуючи, варіть суміш близько 2 хвилин. Перелийте конфітюр в холодну посуд, затягніть харчовою плівкою в контакт, поставте в холодильник до застигання. Крок 2 Приготуйте бісквіт. Збийте яйця з цукром до дуже пишного стану. Акуратно вмішати до них сметану і згущене молоко. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте їх разом, потроху умішайте віночком в яєчно-молочну суміш. Крок 3 Приготуйте три форми для випічки діаметром 18 см. Якщо є тільки одна форма, коржі можна випікати по черзі. Змастіть форми вершковим маслом, присипте борошном, або прокладете пергаментом. Відміряйте рівну кількість тесту в кожну форму. Випікайте при 180 ° C близько 20 хвилин, до сухої шпажки. Крок 4 Повністю остудіть коржі на решітці. Загорніть кожен в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 2 години. Коржі можна приготувати заздалегідь і зберігати в холоді до 2 діб. Крок 5 Приготуйте крем. Для цього збийте маскарпоне зі згущеним молоком до однорідного стану. Крок 6 Вирівняйте коржі, зрізавши у них горбки. Застиглий конфітюр збийте блендером або розімніть ложкою. Зберіть торт, промазуючи коржі по черзі кремом і конфітюром. Зовні обмажте торт кремом, що залишився. Поставте в холодильник хоча б на 2 години, щоб торт просочився, а всі верстви зафіксувалися. Крок 7 Приготуйте ягідні меренги для прикраси. У сотейнику з'єднайте цукор з 60 г води, поставте на вогонь. Приготуйте ягідне пюре без кісточок, додайте до нього сухий яєчний білок. Почніть збивати суміш міксером. Доведіть сироп до 121 ° C, влийте тонкою цівкою в збивати меренгу (до моменту додавання сиропу меренга вже повинна стати пишною). Збивайте до стійких піків. Отсадіте невеликі «крапельки» на пергамент і сушіть їх в духовці при 80 ° C 1,5-2 години, поки меренга не стане сухою. Крок 8 Остудіть меренги і прикрасьте ними торт.

0/5 (0 Reviews)