БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

Рецепти болгарської мусаки відрізняються і від грецьких, і від румунських. У них ніколи не зустрінеш баклажани, зате картопляне пюре буде присутній завжди. Болгарські мусаки бувають як м'ясними & ndash; з пряним фаршем з помідорами, так і овочевими & ndash; з печеним болгарським перцем або ось як у нас, зі шпинатом і бринзою.

 БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

 БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

Інгредієнти

  • 750 г картоплі
  • 500 г свіжого шпинату
  • 200 г бринзи
  • 3 яйця
  • 1/2 склянки кислого молока або йогурту
  • топлене або вершкове масло
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

Добре вимийте картопля щіткою. Закип'ятіть в каструлі воду, посоліть і відваріть картоплю в мундирі до готовності. Готову картоплю дістаньте з води, трохи остудіть, щоб можна було взяти його в рукі.Очістіте від шкірки, а потім розімніть в пюре. Крок 2

БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

Дрібно наріжте шпинат і бланшувати в киплячій воді 3 хв. Відкиньте на друшляк і відіжміть воду руками. Перекладіть шпинат в миску і остудіть до кімнатної температури. Крок 3 Бринзу розкришити за допомогою вилки на дрібні шматочки. Додайте бринзу і 3 ст. л. топленого масла до шпинату, посоліть трохи, поперчіть і перемішайте. Крок 4

БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

Змастіть маслом форму для запікання. Викладіть на дно половину картопляного пюре, розрівняти лопаткою. Потім покладіть шпинат з бринзою, також розрівняйте поверхню. Нарешті викладіть другу половину картоплі і знову розрівняйте. Крок 5

БОЛГАРСЬКА МУСАКА З КАРТОПЛІ І шпинат

Розбийте яйця в невелику миску, додайте кисле молоко і трохи збийте. Злегка посоліть і залийте мусака. Наріжте вершкове масло невеликими шматочками і викладіть на мусака. Крок 6 Запікайте мусака в духовці, розігрітій до 180 ° С, 30-35 хв., До рум'яної скоринки. Готову мусака залиште на 5-10 хв., Прикривши фольгою, а потім подавайте з салатом з помідорів. До речі

Мусака & ndash; блюдо інтернаціональне, готують її і в Греції, і в Румунії, і в Хорватії. Але тільки в Болгарії для заливки мусаки використовують кисело мляко & ndash; болгарська кисло-молочний продукт, що нагадує кисле молоко.

0/5 (0 Reviews)