БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Бажання зі свинини, приготована в духовці, хороша як в якості відмінного гарячого на святковий стіл, так і на закуску або для приготування бутербродів. Загалом, універсальне блюдо! До речі, вартість буженини промислового виробництва мимоволі наводить на думку спробувати приготувати її вдома. І це, між іншим, зовсім не складно, особливо якщо під рукою є наш перевірений рецепт. Бажання зі свинини в духовці обійдеться значно дешевше магазинної, а вийде смачніше, ніжніше і ароматні. & Nbsp;

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • свинячий окіст вагою 2-3 кг
  • 5-7 зубчиків часнику
  • 2 ч. Л. насіння коріандру
  • 2-3 ст. л. оливкового масла
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Підготуйте часник для буженини зі свинини. Очистіть його і наріжте тонкими брусочками. Крок 2

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Зріжте з свинини зайвий жир і плівки. Зробіть на м'ясі прокол довгим ножем і, не виймаючи його, поверніть, щоб утворилася невелика лунка. Вставте в лунку часник. Таким чином нашпигуйте все м'ясо. Крок 3

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Змішайте сіль і чорний перець і натріть свинину. Змастіть оливковою олією. Розтлумачте насіння коріандру в ступці в крупну крихту і обваляйте окіст. Крок 4

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

обвяжіте свинину кулінарним шпагатом, щоб шматок вийшов однакової товщини. Залиште для маринування на період від 3 год до 2 діб. Крок 5

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Розігрійте духовку до 220 ° С. Покладіть свинину в форму і поставте в духовку. Запікайте 15 хв., Потім знизьте температуру до 160 ° С і продовжуйте запікати до готовності. Час готовності розрахуйте за наступною формулою: на кожні 500 г сирого м'яса – 20 хвилин і ще 30 хвилин на весь шматок. Тобто при вазі окосту 2 кг вам знадобиться 2 ч. Час від часу поливайте м'ясо соком. Крок 6

БУЖЕНИНА З свинини В ДУХОВЦІ

Готову буженину зі свинини прикрийте фольгою і залиште до повного охолодження. Щоб м'ясо добре нарізати, можна поставити його під гніт. Для цього покладіть на шматок м'яса обробну дошку, поставте вантаж і залиште на 8 год. Корисна порада

Класичним гарніром до гарячої буженині зі свинини служить відвареної, запечений або смажену картоплю. Але не менш добре доповнять м'ясо відварний рис, булгур або рагу з ваших улюблених овочів.

До речі

Зробити буженину зі свинини ще більш ароматною допоможуть сушені пряні трави & mdash; материнка, чебрець, м'ята. Натріть ними м'ясо перед запіканням в духовці, а також сіллю і перцем, як сказано в рецепті.

0/5 (0 Reviews)