Гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ скандинавською)

Місцеві жителі скандинавських країн (Швеції, Норвегії, Фінляндії та ін.) Споконвіку ловили і їли рибу. І в давні часи, через відсутність холодильників, вони натирали спійману червону рибу спеціями, сіллю і закопували в землю або пісок біля моря. Там риба просаливаемой і зберігалася деякий час. Звідси і назва & laquo; гравлакс & raquo ;, що означає & laquo; закопаний, похований & raquo ;. Риба виходила ніжною, соковитою і буквально танула в роті. Такий вид засолу з буряком дуже апетитно виглядає на столі, бутерброди і канапе з такою рибкою розлітаються на ура, а якщо поставите на святковий стіл таку рибу, то захват і повагу гостей вам, як господині, забезпечений.

гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ ПО- скандинавські)

 гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ скандинавською)

Моє улюблене новорічне блюдо x Інгредієнти

  • форель 350 гр
  • буряк 0,5 шт.
  • сіль велика 1 ст.л.
  • цукор 0,5 ст.л.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> перець 1 щіпка
  • горілка 30 мл
  • сухий кріп 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ ПО- скандинавські)

У мене хвіст форелі, який я філетіровала. У мене вийшло два філе на шкірі. Пропорції сіль/цукор не принципові, готуйте на свій смак. Кріп у мене сухий, але в оригінальному рецепті потрібне свіже. Я готувала по-різному, але з сухим кропом мені подобається більше. Буряк натерти на дрібній тертці, злегка присолити, щоб вона пустила сік. Крок 2

гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ скандинавською)

Змішати сіль, цукор, перець, кріп в мисці. Влити горілку. Крок 3

гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ скандинавською)

масою обмазати шматки риби. Крок 4

гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ ПО- скандинавські)

Зверху покласти шар буряків. Придавити її щільніше до риби. Крок 5

гравлакс з буряком (СОЛОНИЙ ЛОСОСЬ скандинавською)

Таким чином вчинити з обома шматками. Скласти їх разом бурякової масою всередину. Щільно обмотати складені шматки риби харчовою плівкою і відправити на засолювання в холодильник на добу або більше. Годин через 7-10 перевернути згорток на іншу сторону. Дістати рибу, прибрати шар буряка. Для зручності нарізки раджу пласт риби заморозити в морозилці і нарізати навскоси тонкими скибочками. Корисна порада

Буряк для гравлакс можна зварити, але на смак це не вплине.

Господині на замітку

Так солити можна будь-яку червону рибу (форель, кету, кіжуча і ін).

0/5 (0 Reviews)