Свинина запечена в духовці

Свинина, запечена в духовці,  ідеальна гаряча стравао для святкового столу. Воно не вимагає особливої ​​уваги (більше 4,5 годин проводить у гордій самоті!), Але практично завжди виходить чудово. Якість вихідної сировини в даному випадку має визначальне значення: купуйте охолоджене м’ясо, ніякого замороженого! Спеції для маринування можна варіювати в залежності від ваших смакових уподобань, але ми не радимо відмовлятися від ялівцю і коріандру, так як вони надають страві дуже цікаве “звучання”. До речі, поки свинина запікатиметься в духовці, ваші близькі і гості будинку будуть зачаровані чарівними ароматами, що доносяться з кухні, і до моменту подачі їх апетит буде на піку можливого!

СВИНИНА запечена В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • філе свинини – 2 кг
  • часник – 6-7 зубчиків
  • мелена солодка паприка – 1/3 ч. л.
  • сушений ялівець – 4 ягоди
  • сушений розмарин – 1/3 ч. л.
  • гвоздика – 2 бутона
  • коріандр – 1/2 ч. Л.
  • перець чилі пластівцями – 1/2 ч. Л.
  • оливкова олія – ​​1 ст. л.
  • сіль, мелений перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СВИНИНА запечена В ДУХОВЦІ

Підготуйте свинину для запікання. Вимийте її і обсушити паперовими рушниками. Зубчики часнику очистіть. Великі наріжте довгими скибочками, дрібні залиште цілими. Крок 2

СВИНИНА запечена В ДУХОВЦІ

Приготуйте пряну суміш для свинини. Солодку паприку, ялівець, розмарин, гвоздику, коріандр і перець чилі пластівцями складіть в ступку. Розітріть товкачем. Додайте масло і перемішайте. Крок 3

СВИНИНА запечена В ДУХОВЦІ

Свинину викладіть на стіл. Тонким ножем зробіть в м’ясі глибокі проколи. Вставте в них половину зубчиків часнику. Переверніть м’ясо на іншу сторону і нашпигуйте рештою часником. Крок 4

СВИНИНА запечена В ДУХОВЦІ

Свинину натріть сіллю , потім змастіть пряної масляною сумішшю з усіх боків. Загорніть в харчову плівку і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 ч. Крок 5

 СВИНИНА запечена В ДУХОВЦІ

Духовку нагрійте до 200 C. З свинини зніміть харчову плівку і загорніть м’ясо у фольгу. Викладіть на деко і запікайте протягом 3,5-4 годин. На стіл подайте гарячим. Корисна порада

Коли запечена свинина буде майже готова, дістаньте її з духовки, обережно розгорніть фольгу зверху і змастіть м’ясо сумішшю меду, гірчиці та оливкової олії (1: 1: 1). Запікайте ще 10 хвилин у відкритому вигляді. Апетитна скоринка гарантована!

До речі

Перед запіканням в духовці свинину можна швидко обсмажити з усіх боків в сковороді. В цьому випадку соки запечатаному всередині, і м’ясо вийде дуже соковитим і ніжним.

0/5 (0 Reviews)