Свинина, запечена в духовці, ідеальна гаряча стравао для святкового столу. Воно не вимагає особливої уваги (більше 4,5 годин проводить у гордій самоті!), Але практично завжди виходить чудово. Якість вихідної сировини в даному випадку має визначальне значення: купуйте охолоджене м’ясо, ніякого замороженого! Спеції для маринування можна варіювати в залежності від ваших смакових уподобань, але ми не радимо відмовлятися від ялівцю і коріандру, так як вони надають страві дуже цікаве “звучання”. До речі, поки свинина запікатиметься в духовці, ваші близькі і гості будинку будуть зачаровані чарівними ароматами, що доносяться з кухні, і до моменту подачі їх апетит буде на піку можливого!
Інгредієнти
- філе свинини – 2 кг
- часник – 6-7 зубчиків
- мелена солодка паприка – 1/3 ч. л.
- сушений ялівець – 4 ягоди
- сушений розмарин – 1/3 ч. л.
- гвоздика – 2 бутона
- коріандр – 1/2 ч. Л.
- перець чилі пластівцями – 1/2 ч. Л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- сіль, мелений перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте свинину для запікання. Вимийте її і обсушити паперовими рушниками. Зубчики часнику очистіть. Великі наріжте довгими скибочками, дрібні залиште цілими. Крок 2
Приготуйте пряну суміш для свинини. Солодку паприку, ялівець, розмарин, гвоздику, коріандр і перець чилі пластівцями складіть в ступку. Розітріть товкачем. Додайте масло і перемішайте. Крок 3
Свинину викладіть на стіл. Тонким ножем зробіть в м’ясі глибокі проколи. Вставте в них половину зубчиків часнику. Переверніть м’ясо на іншу сторону і нашпигуйте рештою часником. Крок 4
Свинину натріть сіллю , потім змастіть пряної масляною сумішшю з усіх боків. Загорніть в харчову плівку і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 ч. Крок 5
Духовку нагрійте до 200 C. З свинини зніміть харчову плівку і загорніть м’ясо у фольгу. Викладіть на деко і запікайте протягом 3,5-4 годин. На стіл подайте гарячим. Корисна порада
Коли запечена свинина буде майже готова, дістаньте її з духовки, обережно розгорніть фольгу зверху і змастіть м’ясо сумішшю меду, гірчиці та оливкової олії (1: 1: 1). Запікайте ще 10 хвилин у відкритому вигляді. Апетитна скоринка гарантована!
До речі
Перед запіканням в духовці свинину можна швидко обсмажити з усіх боків в сковороді. В цьому випадку соки запечатаному всередині, і м’ясо вийде дуже соковитим і ніжним.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!