Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Цю дораду, запечену в духовці саме так & nbsp; готують в Греції і називають забавним словом Ципурія. У самому способі приготування запеченої доради нічого складного немає, а ось знайти до цієї страви відмінні грецькі оливки і вино & ndash; & nbsp; треба ще постаратися! & nbsp; Хоча … Якщо на кухні вже є така свіжа риба, ви постаралися і вам зарахується.

 Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

 Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • дорада – 4 шт. (По 300-400 г кожна)
  • часник – 4 зубчики
  • лимон великий – 1 шт.
  • петрушка – 6 гілочок
  • цибуля – 1 шт.
  • масло оливкове
  • пшеничні хлібні крихти – 100 г
  • сіль і мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 Дорадо, запечена в дУХОВЦІ

дораду перш ніж запекти в духовці треба підготувати. Якщо риба з лускою, очистіть її і випатрати. Швидко промийте і повністю обсушити паперовим рушником. Голову не відрізайте. Крок 2

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Очищені зубчики часнику роздушіть широкою стороною ножа. Так його аромат буде сильніше. Лимон розріжте навпіл. Одну половину наріжте тонкими кружальцями, з другої вичавіть сік, не допускаючи в нього попадання кісточок. Крок 3

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Дрібно наріжте петрушку і очищену цибулину. Тепер можна приступати до приготування доради, запеченої в духовці або по-грецьки Ципурія! Крок 4

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Збийте в мисці блендером суміш з 6 ст. л. оливкового масла, лимонного соку, петрушки, цибулі, солі і перцю до однорідності. Крок 5

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Додайте крихти і залиште на 5-7 хв. Крихти повинні набрякнути і збільшитися в розмірі в 2-3 рази. Панірувальні сухарі для приготування доради не підходять, якщо тільки сухарі панко. Крок 6

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Кожну рибу покладіть на великий аркуш паперу для випічки. В даному випадку для запікання краще використовувати деко, а не форму для випічки, тому без паперу не обійтися. Крок 7

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

На рибу покладіть кілька гуртків лимона і по зубчику часнику. Якщо хочете, щоб риба, запечена в духовці була яскравіша за смаком, покладіть додаткові гуртки лимона в “черево”, попередньо натер його сумішшю солі і меленого перцю. Посипте дораду хлібними крихтами. Збризніть залишилася оливковою сумішшю. Крок 8

Дорадо, запечена В ДУХОВЦІ

Щільно упакуйте рибу, щоб при запіканні доради весь пар залишився всередині «конверта». Тільки залиште навколо риби деякий вільний простір, не треба дораду щільно загортати. Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хв. або до повної готовності. Розкладіть конверти по тарілках, розріжте вгору, розгорніть папір. Збризніть рибу оливковою олією і подавайте.

0/5 (0 Reviews)