БУЖЕНИНА З свинини

Ви любите буженину? Ми любимо і точно знаємо, що без хрону чи гірчиці вона залишається, звичайно, бужениною, але втрачає частину свого шарму і привабливості. Не дамо пропасти голубонько!

Інгредієнти

  • 2,5-3,2 кг свинячого окосту без кістки
  • 5-6 зубчиків часнику
  • шматочок імбиру довжиною 3-4 см
  • 1 ст . л. солі
  • 2 ч. Л. чорного перцю свіжого помелу
  • 1 ч. л. коричневого цукру
  • 1-2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. гірчиці
  • хрін «Столовий» або гірчиця «Російська» «Дядя Ваня» для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо зачистите, обсушити серветками. Зубчики часнику і імбир наріжте клинцем довжиною близько 1 см. У мисочці змішайте сіль, перець і цукор, додайте рослинне масло до утворення кашки. Крок 2 Кінчиком маленького гострого ножа проколіть м'ясо, поверніть ніж і помістіть в отвір спочатку трохи масляної суміші, а потім – шматочок часнику або імбиру. Нашпигуйте таким чином весь шматок. Якщо на м'ясі є шар жиру, надріжте його ромбами. Частину, що залишилася масляну суміш змішайте з гірчицею і натріть всю поверхню шматка, ретельно втираючи суміш у надрізи. Крок 3 Обвяжіте м'ясо кулінарною ниткою, формуючи акуратний шматок. На дно просторій миски покладіть решітку або перехрещені палички для їжі, покладіть м'ясо, прикрийте тканинною серветкою і поставте в холодильник на 24-48 год. Крок 4 Розігрійте духовку до 220 ° С. Встановіть решітку в нижню третину духовки. На дно жаровні покладіть решітку або кілька паличок для їжі, покладіть на них м'ясо і поставте в духовку. Запікайте 15 хв., Потім зменшіть температуру духовки до 180 ° С і продовжуйте запікати з розрахунку 30 хв. на кожні 500 г м'яса плюс ще 30 хв. на шматок. За час запікання кілька разів змастіть м'ясо соками з дна жаровні. М'ясний термометр, вставлений в центр шматка, повинен показувати 77-85 ° С. Крок 5 Дістаньте м'ясо з духовки і прикрийте фольгою, залиште на 20 хв. Зніміть фольгу, остудіть м'ясо. Подавайте буженину, нарізавши тонкими скибочками, з гірчицею або хріном.

0/5 (0 Reviews)