чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Чахохбілі класичний & mdash; одне з тих страв грузинської кухні, яким вдалося вийти за межі країни і стати культурним & laquo; посланником & raquo; у великому світі. Що зовсім не дивно: воно готується з цілком доступних інгредієнтів, але при цьому виходить дуже і дуже смачним. Саме слово & laquo; чахохбілі & raquo; явно пов'язано з & laquo; хохоби & raquo ;, тобто з фазаном, а ці птахи водилися колись переважно в лісах Східної Грузії. Мабуть, саме там багато років тому і з'явилося блюдо. До речі, тоді воно, швидше за все, подавалося до царського столу, про що свідчать деякі кулінарні джерела. Фазанів у нас, звичайно, придбати проблематично, але чахохбілі класичний з курки & mdash; точно нічим не гірше. Тому слідуємо вказівкам рецепта і готуємо!

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Інгредієнти

  • курка – 1 шт. (Вагою 1,5-2 кг)
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • червоний лук – 4 шт.
  • червоний солодкий перець – 1 шт.
  • зелений солодкий перець – 1 шт.
  • помідори – 800 г
  • часник – 3 зубчики
  • кінза – 4 гілочки
  • петрушка – 3 гілочки
  • уцхо-сунелі – 1/2 ч. л.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> мелений гострий червоний перець – 1/2 ч. л.

  • лавровий лист – 4 шт.
  • сіль, мелений чорний перець-за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Курку помістіть в каструлю. Залийте окропом – так, щоб вона покрила курку шаром не менше 2 см. Доведіть до кипіння на сильному вогні і варіть 30 хвилин на середньому. Крок 2

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Курку викладіть на тарілку і дайте охолонути (20 хвилин). Наріжте її невеликими шматками разом з кістками. Бульйон процідіть через марлю, складену вчетверо. Крок 3

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

У каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію. Покладіть шматки курки і, періодично перевертаючи, обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки. Крок 4

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Червоний цибулю для чахохбілі наріжте дрібними кубиками. Додайте в каструлю з куркою, перемішайте і смажте на середньому вогні протягом 8-10 хвилин, намагаючись, щоб цибуля не підгорів Крок 5

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Солодкий перець для чахохбілі вимийте, потім розріжте на половинки і видаліть плодоніжки з насінням, а також перегородки. М'якоть наріжте тонкою соломкою. Крок 6

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Солодкий перець додайте в каструлю до курки. Тримайте на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім влийте 300 мл процідженого бульйону і тушкуйте під кришкою 40 хвилин. Крок 7

Підготуйте помідори для чахохбілі . На кожному зробіть хрестоподібний надріз і опустіть в киплячу воду на 1 хвилину. Перекладіть в друшляк і кілька разів обдайте крижаною водою. Крок 8

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Помідори очистіть від шкірки, потім подрібнити блендером. Можна протерти через часте сито. Отриману масу додайте в каструлю до курки з овочами і тушкуйте 10 хвилин. Крок 9

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Часник і кинзу для чахохбілі крупно наріжте, потім помістіть в ступку і розімніть товкачем з сіллю за смаком до отримання однорідної кашки. Додайте в каструлю до курки з овочами. Крок 10

Петрушку разом з гілочками дуже дрібно наріжте. Додайте до курки з овочами разом з уцхо-сунелі і меленим червоним перцем. Покладіть лавровий лист і тушкуйте 10 хвилин. Крок 11

чахохбілі КЛАСИЧНИЙ

Потім вогонь вимкніть, каструлю з чахохбілі класичним закрийте і залиште на гарячій плиті. Через 15 хвилин подайте блюдо на стіл. Чахохбілі можна посипати дрібно нарізаною петрушкою або кінзою. Корисна порада

Класичний чахохбілі зазвичай подається з відвареною картоплею або рисом. Але ніщо не заважає вам використовувати і інші гарніри, наприклад, макарони, гречку або перловку.

До речі

Чахохбили класичний до початку XX століття готували без помідорів: в книзі рецептів 1874 року серед інгредієнтів страви числяться тільки курка, цибуля, гранатовий сік і оцет.

0/5 (0 Reviews)