КУЛИЧ на жовтки

Паска на жовтках & mdash; один з класичних варіантів традиційного & nbsp; пасхального страви. У чому відмінність такого рецепта від інших? У тому, що, завдяки великій кількості жовтків, паску виходить більш сухим, щільним і має яскравий насичений смак. Багато, до речі, вважають, що так і повинно бути, а повітряна випічка & mdash; це вже зовсім інша історія. У будь-якому випадку перевірити в справі рецепт паски на жовтках точно варто. Хочете зробити його смак більш цікавим? Замочіть попередньо родзинки в коньяку або ромі (не менше ніж на 4 години) і вже потім додавайте в тісто. & Nbsp;

КУЛИЧ на жовтки

Інгредієнти

  • яйця – 2 шт.
  • жовтки – 3 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 300 г
  • борошно – 2-2,5 кг
  • родзинки – 100 г
  • молоко – 1 л
  • маргарин – 250 г
  • ванілін – на кінчику ножа
  • сухі дріжджі – 1,5 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте тісто для паски на жовтках. Спочатку збийте в глибокій мисці міксером яйця і жовтки з сіллю і цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції. Крок 2 Борошно для паски (50 г відкладіть) просійте через дрібне сито. Ізюм вимийте і залийте теплою водою. Залиште на 15 хвилин, потім відкиньте на сито. Коли вода стече, викладіть родзинки на паперовий рушник і дайте обсохнути. Крок 3 Молоко для паски налийте у велику каструлю. Додайте нарізаний кубиками маргарин. Поставте на вогонь. Молоко повинно нагрітися приблизно до 38 & deg; C, а маргарин повністю розтанути. Крок 4 Зніміть каструлю з вогню. Додайте яєчну масу, ванілін просіяне борошно, сухі дріжджі і ретельно вимісити. Борошно краще додавати поступово, орієнтуючись на густоту тіста: воно не повинно бути занадто крутим. Ізюм обваляйте в залишилася борошні. Додайте в тісто і перемішайте. Крок 5 Каструлю з тестом для паски на жовтках накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 2 години. Потім тісто обомніте і дайте піднятися до верху ємності ще раз. Крок 6 Підготуйте форми для паски на жовтках: вистелити їх хорошою папером для випічки. Можна змастити маслом, а також присипати манкою або невеликою кількістю борошна. Крок 7 Тісто для паски викладіть з каструлі і розділіть на частини за кількістю форм. Розкладіть по ним так, щоб воно займало не більше 1/2 об'єму кожної. Прикрийте рушником і дайте піднятися протягом 30 хвилин. Крок 8 Духовку нагрійте до 190 & deg; С. Форми з пасками встановіть на деко. Випікайте близько 50 хвилин. Дайте трохи охолонути, потім вийміть паски з форм. Прикрасьте за бажанням. Корисна порада

Верх паски на жовтках можна прикрасити глазур'ю. Для її приготування збийте міксером 1 білок з 180 г цукрової пудри і 1 ст. л. лимонного соку. Отриману щільну білу масу розподіліть по паскам і посипте кондитерським декором. & Nbsp;
& nbsp;

До речі

Тісто для паски на жовтках можна готувати не на маргарині, а на хорошому вершковому маслі. Тоді смак випічки стане ніжнішим, а текстура & mdash; розсипчастою.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)