РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

Рулетики з баклажанів з сиром спрощена версія знаменитої грузинської закуски, начинка якої готується з подрібнених волоських горіхів, часнику зелені, оцту і спецій. Іноді в неї додають натуральний йогурт або сметану для соковитості, але це вже вважається відхиленням від традиційного рецепту. Рецепт рулетиків з баклажанів з сиром з’явився в радянські часи: років 40 тому купити волоські горіхи, особливо хороші, було не так вже й просто, тому господині знайшли свій варіант пікантною начинки. Слід зауважити, вийшло дуже непогано! Причому настільки, що рулетики з сиром прописалися в меню багатьох ресторанів і по сей день користуються великою популярністю.

Інгредієнти

    • баклажани – 2 шт.
    • рослинне масло – 2 ст. л.
    • твердий сир – 50 г
    • часник – 2 зубчики
    • майонез – 2 ст. л
    • сіль – за смаком

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

рУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

Підготуйте баклажани. Вимийте їх, наріжте поздовжніми тонкими пластинками товщиною 2 мм і помістіть в миску. Щедро посипте сіллю і залиште на 10-15 хвилин. Крок 2

РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

смужки баклажанів промийте проточною водою і обережно відіжміть. Розкладіть на робочому столі, вистелене фольгою, і за допомогою кулінарного пензлика змастіть рослинною олією. Крок 3

РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

Велику сковороду добре нагрійте. Порціями обсмажте на ній смужки баклажанів (приблизно по 3 хвилини з кожного боку). Перекладіть у велику миску і дайте охолонути під кришкою. Крок 4

РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

Приготуйте начинку для рулетиків з баклажанів. Сир натріть на дрібній тертці в миску. Додайте в неї часник, пропущений через прес (або подрібнений ножем), майонез і перемішайте. Крок 5

РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

смужки баклажанів розкладіть на робочому столі. Розподіліть по ним приготовлену сирну начинку (на кожну порцію потрібно близько 1 чайної ложки). Крок 6

РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНОВ з сиром

Смужки баклажанів з сирною начинкою скрутіть рулетиками. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на 1,5 години. Перед подачею прикрасьте за бажанням.

Корисна порада

Не додавайте більшу кількість рослинної олії при смаженні баклажанів: смужки обов’язково стануть м’якше після того, як проведуть час в мисці під кришкою, і ви легко зможете згорнути їх рулетиками.

До речі

В начинку рулетиков з баклажанів з сиром можна також додати подрібнену зелень (кінзу або петрушку) і мелені волоські горіхи. Перед подачею посипте блюдо зернами граната: вийде дуже красиво!

0/5 (0 Reviews)