Рулет З свинини З ГРИБАМИ

Рулет зі свинини з грибами, дополенний & nbsp; найніжнішим соусом з тушкованих овочів і яблук, & mdash; ідеальне гаряче для новорічного або різдвяного застілля: виглядає неймовірно апетитно, та й смак має відмінний. До речі, начинку з печериць (в кулінарних колах вона називається & laquo; дюксель & raquo;) ви можете заздалегідь приготувати у великій кількості, перекласти в банку, щільно утрамбовувавши, і прибрати в холодильник. Така & laquo; заготівля & raquo; легко перетворюється в фарш для зраз, основу соусу або гарнір. Повертаючись до рулету з свинини і грибами, відзначимо, що важливе значення в страві грає і соус-пюре, який ніяк не обійдеться без кореня селери: він надає смаку особливу глибину і насиченість.

Інгредієнти

Для грибної начинки:

  • печериці – 250 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • вершкове масло -30 г
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • чебрець – 1 гілочка
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Для рулету і соусу:

  • м'якоть свинини одним шматком (лопатка або окіст) – 1,2-1,5 кг
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> рослинне масло – 2 ст. л.

  • ріпчасту цибулю середнього розміру – 3 шт.
  • часник – 3-5 зубчиків
  • яблука середнього розміру – 2 шт.
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • корінь селери – 300 г
  • біле сухе вино – 250 мл
  • чорний перець горошком – 1 ч. Л.
  • чебрець – 3 гілочки
  • цукор – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • сіль, мелений перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте грибну начинку для рулету з свинини. Для цього гриби протріть вологою серветкою і наріжте маленьким і кубиками. Лук з часником очистіть і порубаєте. Крок 2 У сковороді нагрійте обидва види масла, покладіть цибулю з часником і, помішуючи, підрум'яньте на середньому вогні. Додайте гриби. Помішуючи, смажте на сильному вогні до тих пір, поки вся рідина не випарується. Крок 3 Гриби з цибулею і часником перемішайте з листочками чебрецю. Посоліть і поперчіть. Прогрійте протягом 2 хвилин на слабкому вогні і потім дайте повністю охолонути при кімнатній температурі. Крок 4 Шматок м'яса акуратно розріжте таким чином, щоб вийшов товстий пласт. Злегка відбийте, посоліть і поперчіть за смаком. Крок 5 По пласту свинини розподіліть остигнула грибну начинку, відступаючи 3-4 см від країв. Потім поверніть щільним рулетом і обв'яжіть кулінарною ниткою з кроком 3 см. Крок 6 Ріпчасту цибулю наріжте соломкою, часник порубати. Яблука очистіть, розріжте на четвертинки і видаліть серцевини. Збризніть лимонним соком. Корінь селери очистіть і наріжте великими скибочками. Крок 7 У великій глибокій жаровні нагрійте рослинну олію. Покладіть в неї рулет зі свинини з грибами і обсмажте з усіх боків. Викладіть на тарілку і прикрийте фольгою. Крок 8 В жаровню, де готувався рулет, покладіть цибулю, часник, перець горошком і листочки чебрецю. Приправте цукром, підрум'яньте на середньому вогні до м'якості. Влийте вино і доведіть до кипіння. Посоліть і поперчіть. Крок 9 На тушковані у вині овочі в жаровні укладіть рулет зі свинини з грибами, закрийте кришкою і готуйте на дуже маленькому вогні 1,5-2 години. За 30 хвилин до готовності м'яса додайте яблука. Крок 10 Рулет зі свинини викладіть на теплу тарілку, прикрийте фольгою і залиште на 15 хвилин. Овочі з жаровні пюріруйте блендером, перемішайте з вершковим маслом і гірчицею. Соус посоліть і поперчіть. Крок 11 Рулет зі свинини з грибами наріжте великими скибочками за допомогою дуже гострого ножа і викладіть на велику тарілку. На стіл подайте з кінцевим фруктово-овочевим соусом. Корисна порада

Щоб грибна начинка для рулету з свинини вийшла особливо ароматною, додайте в неї разом з печерицями сушені білі гриби, попередньо подрібнені в пудру блендером, і готуйте за рецептом.

До речі

Якщо при гасінні рулету з свинини ви виявите, що рідина википіла, влийте в жаровню трохи білого сухого вина, бульйону або просто гарячої питної води.

0/5 (0 Reviews)